Vad är Screening riktlinjer?

Screening riktlinjer är en stor grupp av rekommenderade åtgärder som kan bidra till att snabbt fånga eller förhindra utveckling av vissa sjukdomar. De är ofta delas upp i screening för olika specifika sjukdomar som bröstcancer eller osteoporos, och de är vanligtvis delas in i åldersgrupper som antyder när vissa kurser åtgärder bör vidtas. Läkare får riktlinjer för användning ofta de som utvecklats av system regeringen hälsa, att bestämma vilken typ av rens människor vid olika åldrar och riskfaktorer bör genomgå och hur regelbundet sådana tester ska utföras.

I de mest grundläggande bemärkelse, screening riktlinjer försöka arm läkare som har svaret på frågan om vem som är i riskzonen för specifika sjukdomar och tillstånd. Dessa förslag omfattar enkla svar på frågor som hur ofta ska människor få en fysisk undersökning? Detta svar kommer att variera beroende på personens ålder, och olika riktlinjer finns för barn och vuxna i olika åldrar.

rekommendationer finns också på när folk skall anses löpa risk för vissa sjukdomar och få fler tester. Till exempel en statlig myndighet kan göra förslag på i vilken ålder och hur ofta mammografi ska utföras, när människor borde ha en koloskopi, vid vilken tidpunkt osteoporos kan anses vara en riskfaktor, och hur ofta gynekologiska tentor skulle inträffa. Dessa screening riktlinjer tenderar att komma från sjukdom studier av en hel befolkning, och dessa visar när det är mest sannolikt vissa faktorer kan uppstå och måste beaktas eller medicinskt upp. De är inte alltid itu med medicinska behov av personer.

Det finns alltid kontroversen kring screening riktlinjer, framför allt på grund av hela befolkningen strategi. En del hävdar rekommendationer som utfärdas av regeringen att begränsa antalet förfaranden som kommer att omfattas, men detta tycks vara en felaktig bedömning. Men i 202c till exempel ändrade USA sina riktlinjer för hur ofta mammografi ska erbjudas till kvinnor, vilket tyder de börjar vid en ålder av 50. Det var beklämmande nyheter för många överlevt bröstcancer som hade cancer i 40-årsåldern och hade den diagnosen på grund av en rutinmässig screening.

Vad kan sägas om dessa frågor är att de alltid kommer att finnas grund tolkning av storskaliga data befolkningens hälsa tenderar att vara med siffrorna. Det finns få screening riktlinjer som inte nöd någon eller massor av människor som är undantag från regeln. För vissa this: de Riktlinjerna måste för att be används inte som lag utan som råd, och läkare bör fortfarande förlita sig på granskning av individual patienter att fastställa individuella bästa praxis.

Det är inte omotiverat att människor ibland orolig när styv screening riktlinjer fram eftersom de kan göra det svårt för vissa människor att få rutinmässiga hälsotest de behöver om de inte har råd. Många försäkringsbolag och offentliga hälso avgöra täckning baserad på aktuella rekommendationerna. Strikta rekommendationer som följs till punkt och pricka av försäkringsbolag eller statliga hälsa kan göra det svårt för läkaren att alltid ge vård som är av intresse för enskilda patienter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.