Vad är Abdominal sammanväxningar?

Abdominal sammanväxningar är avsnitt av fibrös ärrvävnad som bildas på inre organ inuti kroppen. De kan växa och bli knuten till en annan om mer än en friktion är närvarande. Mage sammanväxningar utvecklar vanligen efter att någon har opererats och är ofta som ärrvävnad. Medan de kan inträffa efter varje operation, de är vanligare hos personer som upplevt delen av buken.

För de flesta människor gör buken sammanväxningar inte orsaka hälsoproblem, och en person normalt känner inte till sammanväxningar är närvarande. Men ibland kan leda till delvis blockering i tarmarna eller bli en tarmobstruktion. Blockerade tarmarna eller hinder tarm kan i slutändan leda till döden om en person inte söka läkarvård.

Det finns olika omständigheter som kan leda till en person utveckla buken sammanväxningar. Ett exempel är när olika organ är under behandling av medlemmar i en kirurgerna under operation. Dessa organ är tillfälligt flyttas från sina normala positioner, vilket kan orsaka en person att på sikt utveckla buken sammanväxningar under läkningsprocessen efter operationen.

Människor med peritonit, en infektion som är i membranet som täcker buken, kan drabbas av buken sammanväxningar. Ett annat tillstånd som kallas endometrios kan leda till buken sammanväxningar också. Endometrios är ett inflammatoriskt tillstånd hos kvinnor där livmodern, vilket ofta åtföljs av sammanväxningar som form för att skydda kroppen mot inflammationen.

Det finns i allmänhet inga symtom på buken sammanväxningar om något är fel inne kroppen. När komplikationer uppstår, en person som sedan börjar uppleva olika symptom. Tarmar som delvis är blockerade kan orsaka magkramper. Svår buksmärta, utspänd buk, kräkningar, en avsaknad av avföring och oförmåga att föra gas är alla svåra symtom som kan betyda en tarmobstruktion.

Det finns egentligen ingen särskilt sätt en person kan förhindra buken sammanväxningar från att utveckla och växa inom sin kropp. Om en person börjar uppleva någon extrem smärta eller problem med magen, bör de söka professionell hjälp. Den enda lösningen på att ta bort sammanväxningar skulle vara att ha dem avlägsnas kirurgiskt.

laparoskopisk kirurgi utförs för att fastställa var sammanväxningar är och vilka komplikationer de orsakar. De sammanväxningar kan tas bort, men eftersom kirurgi är i allmänhet orsaken till buken sammanväxningar, med operation för att korrigera det kan så småningom orsaka mer sammanväxningar att växa. Lyckligtvis är det mycket ovanligt för någon som aldrig har haft en operation för att utveckla buken sammanväxningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.