Är det hälsosamt att Let Cuts ut luft?

Det finns en pågående debatt om huruvida uthyrning skär luften är friskare och främjar snabbare läkning tid än bandage nedskärningar och med antibiotisk salva. I allmänhet brukar det medicinska samfundet att främja skyddet av nedskärningar, och använda antibiotika salva, särskilt för att hålla såren från ärrbildning och bli smittade. Det beror till stor del på storleken på snittet. En liten skrapa får endast kräver lite rengöring, eftersom dessa kan läka nästan över en natt. Det kan vara riskablare att låta nedskärningar luft som är mycket större.

De huvudsakliga riskerna för små nedskärningar är infektion och ärrbildning. Det finns större risker om du har tillstånd som diabetes och drabbas av små nedskärningar i fötter, eftersom cirkulationen till nedre extremiteterna är nedsatt. Om du lider av diabetes, vara säker på att få instruktioner av din läkare om hand om eventuella skador till fötterna.

I allmänhet är det medicinskt accepterat att städning nedskärningar, behandlar dem med antibiotika salva och sedan täcker dem med förband minskar risken för ärrbildning och infektion. Om du vill skydda dig från ärrbildning av små sår, bör du inte låta nedskärningar luft. Det finns mer debatt om huruvida antibiotisk salva är bra eller effektiva.

I de flesta fall kan antibiotika salva inte skada, men kommer inte att påskynda sårläkning. Det kan förhindra att vissa men inte alla infektioner. Många läkare rekommenderar dess användning endast när nedskärningar är svåra. De flesta är dock överens om att låta nedskärningar luft utan skyddande bandage tenderar att skapa större risk för reinjury och infektioner. Efter tvättning en klippa, med hjälp av lämpligt sterilt förband för att täcka den, kommer att minska risken för att bryta den skära öppna igen, och kommer att hålla den från att bli smutsiga. Förband skall bytas minst en gång om dagen, om inte en läkare instruerar annars. Om du planerar att utföra något arbete som trädgårdsarbete eller matlagning, och du har ett snitt på händer eller fingrar, anser bär skyddshandskar också.

Kroppen skapar sitt eget skydd stycken eller öppningar i huden genom att bilda sårskorpor. När dessa sårskorpor första formen, de är ganska sårbar och kan lätt rubbas. Efter ett par dagar, en sårskorpa hårdnar, och är en naturlig bandage. Vid det här tillfället att låta nedskärningar luft är i allmänhet bra, eftersom en skorv skyddar din hud. Om snittet är mycket stor, även om, eller i ett område av kroppen där skorv kan bryta, såsom vid en knäled eller armbåge, kan det vara en god idé att hålla ge extra skydd av ett bandage.

Mycket små skrubbsår som täcker en ojämn yta, från en matta brinna eller ett fall på asfalt, är extremt svåra att täcka med bandage. Om du har små repor över ett knä eller Shin, kan bandage gjorde mer skada än de hjälper, eftersom du kanske måste bifoga en del av limmet i skadad hud. Dra dessa off kan vara smärtsamt och åter skador det skadade området.

Så länge dessa är yta nedskärningar, att låta nedskärningar luft är vanligen böter efter att området har korrekt renade. Om du vill använda ett antiseptiskt medel eller antibiotikum spray, båda är bra val, och torka snabbare än en antibiotisk salva. Många har också en mild utvärtes smärtstillande medel, som kan minska obehag av dessa typer av nedskärningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.