Vilka är de tecken på ägglossning?

Det finns tydliga tecken på att nästan alla kvinnor upplevelser strax innan hennes ägglossning äger rum. Att förstå den kvinnliga cykeln kan tillåta en kvinna att märka någon förändring i hennes cykel, vilket kan tyda på ett hälsoproblem, och även hjälpa henne att bättre förstå sin kropp. Det finns flera tecken på ägglossning som kan vara användbara i uppföljningen av menstruationscykeln, en gång en kvinna vet vad de är och vad de betyder.

En kvinnas temperatur, om kontrolleras först på morgonen, kan hon informeras det faktum att hon är på väg att släppa ett ägg. Innan en kvinna ägglossning äger rum, hennes temperaturen är lägre än de kommer att vara en några veckor senare. Basala kroppstemperatur (BBT) kartlägga kräver användning av en särskild termometer innan en kvinna äter, dricker, eller till och stiger upp ur sängen. Dagen efter hennes ägglossning äger rum, kommer hennes temperaturer gå upp nästan en hel grad.

Förändringar i livmoderhalsen är en annan indikation på att en kvinna är på väg att ägglossning. Under större delen av en kvinnans cykel är livmoderhalsen låga, fasta och väl tillsluten. När hon närmar sig ägglossning kommer dock hennes livmoderhalsen blir mjukare, höja upp och öppna, så att spermierna att lätt komma in i livmodern. Om en kvinna har redan haft ett barn, kan hennes livmoderhalsen stäng inte upp hela vägen. Istället kommer hon att känna en liten, platt öppning på spetsen. Detta kommer att öppna upp mer under ägglossningen, och de flesta kvinnor fortfarande kommer att kunna märka en skillnad.

Ett annat tecken är förändringar i livmoderhalsen vätska, ibland kallad flytningar. Som en kvinnas kropp förbereder sig för ägglossning, kommer hennes hals vätska blir tunnare och har en blötare känner till det. I dag eller två innan ägglossning, blir vätskan klar, tunn och stretchig, som liknar rå äggvita. Detta livmoderhalsen vätska är speciellt utformad för att hjälpa spermierna att nå ägget. Det är lätt för dem att resa genom, till skillnad från den vätska som finns tillgänglig andra tider på cykeln.

Övervakning vissa tecken kräver specialverktyg. En östrogen ökning som når sin kulmen strax innan ägglossningen, kan övervakas med hjälp av en fertilitet mikroskop. Detta mikroskop använder oftast saliv, även om vissa använder livmoderhalscancer vätska, för att upptäcka förekomsten av östrogen. När en högre än normal mängd östrogen är närvarande, torkad saliv kommer att ha en egen ormbunke-liknande mönster än lätt kan ses under mikroskop. Luteiniserande hormon (LH) också toppar precis före ägglossningen, som kan kontrolleras med hjälp av ett test ägglossning förutsägelse.

Vissa kramp kvinna erfarenhet, huvudvärk och ömmande bröst som de nära ägglossningen. En liten mängd siktning och en ökad önskan är också någon gång tecken på ägglossning. Alla dessa tecken kan hjälpa en kvinna att upptäcka hennes fertilitet fönster. Timing samlag under dessa få dagar med hög fertilitet är det bästa sättet att uppnå graviditet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.