Varför känner jag kalla efter att ha ätit?

Har du någonsin fryser efter maten? Har du någonsin känner dig trött, matt eller yr efter att ha ätit? Det finns många åsikter och tolkningar om orsaken till dessa fenomen.

Vissa läkare tillskriva dessa erfarenheter till låga järn, lågt blodvärde eller lågt eller högt blodtryck. Andra tror att en lågkolhydratkost kan leda till att du känner kyld efter att ha ätit. Stress och intensitet kan också bidra till denna erfarenhet. De flesta håller med om att blodet är under till och inriktade på din matsmältningsprocessen. Detta avleder blod bort från din extremiteter och din kognitiva hjärnan.

I en frisk kropp, känsla kylda efter maten är ett tecken på en obalans i matsmältningen. Med en väl fungerande matsmältning, bör du känna faktiskt lite varm efter att ha ätit. Genom bränning upp matsmältningsenzymer, som bryter ner maten, är värme och känns i hela kroppen.

utan att spendera mycket tid att utreda varför du känner dig kall efter maten, är det tillräckligt att säga Det finns en svaghet i matsmältningen eller om du äter felaktigt livsmedel. Det finns några enkla riktlinjer som kommer att bidra till att stärka din matsmältning och hålla kroppen balanserad under denna naturliga process.

Du bör tänka på mat som närande medicin för dina organ. Medan de äter kan vara underhållande, måste du ha en medvetenhet om vad du konsumerar och hur det effekter kropp och själ. Om du känner dig kall efter att ha ätit bör du börja med att eliminera kalla, råa livsmedel från din diet. Detta inkluderar sallader, glass, kalla drycker, frysta livsmedel samt eventuella grönsaker eller kylda livsmedel som inte har tillagats.

Alla livsmedel skall lätt kokta, vare sig det stekta, kokt, bakad eller stekt. Hela din måltid bör vara varm och närande. Förmån söt (vete, mjölk och ris), surt (yoghurt, tomater och citrusfrukter) och salt mat. Inte äter för mycket, eftersom detta också kan få dig att känna kalla efter att ha ätit. Du bör klunk varmt vatten under dina måltider och hela dagen. Efter din måltid, en kort promenad (15-30 minuter) kommer att hjälpa din matsmältning.

Ett bra stöd för att förhindra känslan kylda efter maten är att äta en "ingefära ättikslag" ca 15-30 minuter före måltid. Detta innebär att man tar en tunn skiva färsk ingefära och en tunn skiva färsk lime och strö lätt med salt. Äta en ingefära ättikslag före varje måltid kommer snabbt att stärka ditt matsmältningsenzymer, rensa levern och förbereda din mage och tarmar för processen för matsmältning. Detta är också ett utmärkt medel mot illamående, om det är från influensa, graviditet eller sjösjuka.

Det är också viktigt att ha trevliga samtal i samband med måltid. Du är metaboliserande dina känslor i samband med måltid tillsammans med själva maten så lätt underhållande företaget och samtal är att föredra. Om man tränar dessa riktlinjer i minst tio dagar kommer du stärka din matsmältning och få ut mesta möjliga av maten du äter. Genom att balansera kroppen så att du inte längre känner sig kall efter att ha ätit kommer du att ha en trevlig varm tröstande erfarenhet, som visar en glad, frisk kropp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.