Vad orsakar muskel ömhet?

Muskel ömhet kommer vanligtvis från overextending oss i aktiviteter eller sporter som vi inte vänja sig till. Det kan hända om vi aktivt deltar i ansträngning som när vi vrickning, stam eller riva en muskel och känner akut smärta. Denna form av muskel ömhet har en plötslig och särskilda smärtdebut som uppstår under verksamheten. Blåmärken och svullnad ofta följer denna typ av skada.

Smärta under träning kan också orsakas av en spasm, som hämmar arteriellt blodflöde, förebygga tillräcklig syretillförsel till området. Detta kallas claudicatio och kan upplevas som kramp eller muskelsmärta i underbenet. Smärtan klingar av om du vila. Den vanligaste orsaken till mild till mellanliggande claudicatio är detta spasm, som begränsar blodflödet till artär. Svårare fall kan vara ett resultat av åderförkalkning eller ett totalt skydd mot en artär. Detta är en indikation att få omedelbar läkarvård.

För mild till måttlig villkoren för claudicatio är vila den bästa behandlingen för smärta. Promenader eller simning rekommenderas att återuppta din verksamhet, eftersom denna kommer att öka din uthållighet samtidigt som din kropp till vila med skonsamma övning. Acetylsalicylsyra i lågdos, droger statin eller blodtryck medicinering är förskrivna att lindra sjukdomen. En omedelbar smärtlindring för muskelkramp av underbenet eller foten är att sänka hälen för att sträcka ut baksidan av benet för att främja blodflödet och syretillförseln.

Oftare är muskel ömhet en fördröjd respons som sker mellan 24 och 72 timmar efter träningen. Det är kallat "Träningsvärk (utomeuropeiska departementen)" eller "muskel feber. " Det varar från två till tre dagar beroende på svårighetsgrad.

Det finns flera professionella åsikter om orsaken till utomeuropeiska departementen. Ofta är det hänföras till uppbyggnad av mjölksyra i musklerna. Men skingras mjölksyra snabbt så bör inte tillskriver smärta upplevde flera dagar senare. Å andra sidan är det ett välkänt faktum att om man tar extra kalcium omedelbart efter hård träning kommer att minska eller eliminera de typiska utomeuropeiska departementen smärta.

En annan teori är muskelsammandragningar, upplevde under en nedåtgående rörelse som rinnande ned, går nedför trappor, lägre vikter, kan knäböj eller armhävningar orsaka muskel ömhet. Dessa rörelser kan orsaka mikroskopiska tårar i muskelvävnaden. Detta resulterar i smärta, stelhet och svullnad.

Andra hypotes att denna muskel ömhet är inte resultatet av mikroskopiska muskel fiber uppdelning sig, men reparationen, som bygger starkare och större muskler. Detta kallas för hypertrofi. De anser att anpassa cykeln av muskel ömhet, därav krävs vila och hypertrofi är indikatorer på att bodybuilding regim lyckas.

Många tror att oavsett orsak, kan en inflammatorisk miljö skapas genom ansträngande aktivitet. Förhöjda vita blodkroppar bekräfta denna teori. Detta är ytterligare ett argument för att ta extra kalcium eftersom det kommer ALKALISERA och lugna dessa inflammationer. Den överenskomna behandlingar smärtlindring för dessa villkor är stretching före och efter träning, alternativt is och komprimerar värme, upplyftande området, massage tillsammans med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. C-vitamin, kompletterar antioxidant och homeopatiska läkemedel som Arnica montana, rhus toxicodendron och Sarcolactic syra har visat sig användbara.

Det bästa är att följa en rutin som successivt ökar intensiteten i träningen. Du bör hålla en nivå som ökar inte mer än tio procent per vecka. Vila, bad och lätta promenader är utmärkta alternativ för din kropp under den tid den behöver för att vila, läka och föryngra. Som med alla villkor, den bästa behandlingen är förebyggande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.