Vad gör Obstetrik läkarna?

Obstetrik läkarna behandla gravida kvinnor och är experter på graviditet, förlossning. För obstetrik läkare är både obstetriker och gynekologer, de kan ha upp till 12 års utbildning. Gynekologer är specialiserade på kvinnans reproduktiva systemet och det är därför specialiteterna gynekologi och obstetrik är så nära släkt. Läkare i obstetrik och gynekologi kallas OB /GYNs för korta. Obstetrik läkare övervaka en kvinnas graviditet genom regelbundna kontroller och tester och även bistå med leverans.

I början av graviditeten, en obstetrik läkare kommer att bekräfta graviditeten och brukar ordinera prenatal vitaminer. Gravida kvinnor behöver större mängder av vissa vitaminer och mineraler för det växande fostret, även folat. Folat tas under graviditet är tänkt att minska risken för fosterskador såsom spinal sjukdom ryggmärgsbråck. En obstetrik läkare beställningar och analyserar många tester såsom blodprover och visningar av många olika sjukdomar. Obstetrik läkare övervakar också kvinnans viktökning under graviditeten.

En obstetrik läkaren gör ultraljud tester på gravida kvinnor genom att tillämpa en trollstav över en kvinnas mage. Kön barnet kan vara ett resultat av denna metod när staven överför bilder av det växande fostret på en monitor. Ultraljud tentor ge läkaren en bättre uppfattning om när förfallodagen kommer att vara och också att möjliggöra obstetrik läkare för att kontrollera avvikelser hos fostret och problem i prenatal fungerar. Till exempel en sak en obstetrik läkare söker i ultraljud är om det finns ett tillräckligt slag flödet genom navelsträngen. Ett annat bekymmer är placeringen av moderkakan-placenta previa är ett tillstånd där förlossningskanalen kan blockeras.

Tidigt i en graviditet, placenta previa, vilket innebär att moderkakan sitter för lågt i livmoder, inte en oro, men det obstetrik läkare kommer fortsätta att övervaka det hela graviditeten och på arbetskraft. Obstetrik läkare hjälpa kvinnor genom arbete och kan ordinera smärtstillande. Den obstetrik läkare är alltid beredd att ta itu med någon typ av födelse position.

huvudet först, eller sneda, leveranserna på vanligt sätt barn föds, men ett barn skulle kunna komma ut ur förlossningskanalen sidled eller mer vanligt, sätesbjudning, vilket innebär att han eller hon är född fötter eller rumpa först. En obstetrik läkare kan behöva bistå förlossningen med ett kirurgiskt verktyg, t. ex. tänger eller en ventouse. Tång är pincetter för greppa och ventouse är en sugpropp enhet som passar på barnets huvud för att vägleda honom eller henne ut ur förlossningskanalen när arbetskraften inte räcker. Obstetrik läkare brukar följa upp prov på patienter och nyfödda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.