Vad är typiskt ADHD beteende?

Attention Deficit Hyperactive Disorder, eller ADHD, är en beteende-och neurologiskt tillstånd som kan vara mycket störande för både patienten och hans eller hennes familj. Som normalt återfinns på barn i skolåldern, är ADHD ett potentiellt allvarligt problem som ofta kräver noggrann planering och terapi för att hantera. ADHD beteende är ofta svårt att klassificera, särskilt eftersom det lätt kan förväxlas med normalt uppsluppna aktivitet hos barn. Vissa symtom klart framsteg bortom hög energi, och bör noga övervägas om de blir ofta eller vanliga frågor.

Typiskt ADHD beteende kännetecknas av flera grupper av problem eller symtom. Ouppmärksamhet och hyperaktivitet är två stora kategorier som kan visa sig på olika sätt. Symtom gemensamt med ouppmärksamhet omfatta utseendet att en person inte lyssnar, en oförmåga att följa instruktioner eller behålla instruktioner och kronisk glömska. Detta är också associerat med hyper-fokuserade beteende, där en person blir så koncentrerade på en sak som kanske inte höra, se eller varsel andra saker runt omkring dem.

hyperaktiva ADHD beteende är mycket vanligt i ärenden som rör barn. Överdriven fidgeting, problem som bedriver sammanhängande konversationer och svårt sittande under långa perioder kan alla vara symptom på ADHD. Hyperaktivitet är ofta lätt att urskilja när du lyssnar på en person tala, ett barn eller en vuxen med ADHD får tala i långa monologer, men hoppa från ämne till ämne ologiskt eller ett rasande tempo. Det är också vanligt ADHD beteende att inte kunna lyssna på en annan person i en konversation eller tillåta andra att fullständiga meningar innan jag talar.

För alla som någonsin tillbringat någon tid i närheten av barn kan många av symptomen verkar synonymt med normalt barn beteende. ADHD kan vara ganska frustrerande för patienter kan dock, som många vill ha förmågan att fokusera och uppmärksamma och inte kan. ADHD beteende kan också alienera till kamrater och lärare, vilket orsakar ett barn som lider av villkoret att känna sig isolerade, dum, eller impopulär.

Utvärdering för ADHD görs oftast av en utbildad mental hälsa professionell hjälp av olika tekniker för att urskilja vilken typ av fråga. En terapeut kan göra en serie tester och utmaningar för att observera patientens svar och identifiera talande tecken på beteendemässiga förhållanden. När professionella har fått inblick i frågorna, olika behandlingar kan rekommenderas för att hjälpa patienten och hans eller hennes familj ta itu med några symtom.

I många fall kan beteendet modifiering bli mycket fördelaktig för människor uppvisar ADHD beteende. Att ge en patient Avspänningsglödgning aktiviteter som kan lindra ångest, hyperaktiva impulser, och överskott energi kan i hög grad hjälpa dem att förbli lugn och fokuserad. Pågående behandling ordineras ofta att hjälpa patienten hantera fortsatta frågor samt hålla ett öga på all ny utveckling av problem.

I svårare fall kan läkemedelsbehandlingen rekommenderas att bidra till hanteringen ADHD beteende. Detta kan vara mycket kontroversiell, i synnerhet i fall som kretsar kring små barn. Vissa experter tror att ADHD är en filt diagnos för många subtila problem och kan leda till övermedicinering och allvarliga psykiska och fysiologiska problem senare i livet. Andra anser att noggrann övervakning och låga doser av medicin kan vara en effektiv behandling vid svåra fall av ADHD och kan vara det enda sättet att korrekt balans hjärnans kemi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.