Vad är symptom på Adenitis?

Adenitis resulterar i svullna lymfkörtlar, och klassas efter typ. Även en normalt erkänner lymfkörtlar på halsen, och kanske i ljumsken, det finns lymfkörtlar i resten av kroppen. Platsspecifika inflammation av lymfkörtlar kallas en typ av adenitis, med de viktigaste symptomen på alla områden är smärta, och eventuellt lakvatten från den svullnad.

Cervikal adenitis hänvisar till lymfkörtlar i nacken som har blivit svullen. Detta kan påverka bara en lymfkörtel. Det är oftast orsakas av bakterier och leder till en mycket smärtsam svullnad i det drabbade området. Feber vanligen förekommer och nod kan visas som en röd massa, eller känner mycket varmt vid beröring.

mesenteriala adenitis är svullnad av en eller flera lymfkörtlar på höger sida av buken, vanligen precis ovan appendix. Ofta bara en lymfkörtel påverkas. Bakteriell eller virusinfektion orsakar smärtsam svullnad, som ofta åtföljs av feber. Denna typ av adenitis resulterar i så mycket smärta att det ofta misstas för blindtarmsinflammation.

Diagnos av mesenteriala adenitis får inte göras förrän en kirurg har tagit bort en frisk appendix. Även ultraljud kan missförstå mesenteriala adenitis för blindtarmsinflammation, eftersom den svullna lymfkörteln kan göra tillägget att visas äventyras. Till skillnad från blindtarmsinflammation kommer dock mesenteriska adenitis allmänhet lösa med antibiotikabehandling.

sebaceous adenitis påverkar huden och kan leda till körtlar i huden är svullen. Detta villkor är också ofta noteras i vissa hundraser, som Akita. Talgkörtlar producera olja och hålla huden smörjas. I sebaceous adenitis dock bli dessa körtlar blockeras och resultera i vad som verkar vara hudutslag. De är ofta noteras i ansiktet. Ciklosporin, ett antibiotikum, som ofta bidrar till att lösa det villkoret.

Tuberkulos adenitis, även kallad SKROFLER, även påverkar huden och i synnerhet lymfkörtlar runt halsen. Det kan lätt diagnostiseras genom att testa för förekomst av tuberkulos, som hjälper utesluta cervikal adenitis. Eftersom tuberkulos numera relativt sällsynt, är denna form av adenitis också. Symtomen omfattar oftast en eller flera massa vid halsen, feber, frossa och viktminskning. Obehandlad, fortskrider SKROFLER till öppna sår.

Behandling av SKROFLER innebär antibiotika, och kan också bli nödvändigt avlägsnande av en eller flera drabbade lymfkörtlar eftersom svullnaden kan skada nerver i ansiktet. Återvinningsprocent från denna komplikation av tuberkulos är höga. I de flesta fall behandlas tuberkulos adenitis inte återkommer.

lymfadenit kan hänvisa till någon en körtel som påverkas av bakterier. Lymfkörtlar oftast drabbas omfattar dem i skrevet och i armhålorna. Antibiotikabehandling vanligen botar detta formulär. Om svullnad i en lymfkörtel orsakas av onormal tillväxt av celler, kan detta kallas lymfadenopati. Detta kan orsakas av Hodgkins lymfom, och är också ett symptom av kutan mjältbrand.

Den misstänka adenitis eller lymfadenopati bör uppsöka läkare för att fastställa sjukdomens ursprung och bästa metoden för behandling. Vad bra, eftersom läkarna misstänker nu att ungefär 10% av fallen av blindtarmsinflammation faktiskt mesenteriska adenitis, frågade om denna möjlighet kan vara användbar vid diagnos av någon sjukdom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.