Vad är myeloisk leukemi?

myeloisk leukemi är en cancerform i benmärgen och blodet. Den kan utveckla och utvecklingen mycket snabbt, och oftast drabbar omogna blodkroppar i benmärgen. Dessutom påverkar det vita blodkroppar, även känd som myeloida celler. Den myeloida celler vanliga utvecklas till flera olika typer av mogna blodkroppar, inklusive röda blodkroppar, blodplättar och vita blodkroppar. Myeloisk leukemi går under flera namn: akut myeloisk leukemi, akut myeloisk leukemi, akut granulocytisk leukemi, akut myeloblastic leukemi och akut nonlyphocytic leukemi.

Symtomen vid myeloisk leukemi är viktigt för tidig upptäckt. Tyvärr kan många av sjukdomens symptom under början stadier likna vanliga sjukdomar, t. ex. influensa. Dessutom kan symptomen variera beroende på vilken typ av blodkroppar som är drabbade. Allmänna symtom är feber, viktminskning, värk och smärta som verkar komma från ben, trötthet, slöhet, blekhet av huden, ofta förekommande sjukdomar, blåmärken lätt, ofta näsblod och tandköttet blöder.

Även om det är oklart varför leukemi av någon form förekommer i de flesta forskare har vissa allmänna uppgifter om orsakerna till myeloisk leukemi. I de flesta fall blir DNA hos de celler som utvecklas i benmärgen skadade-ofta på grund av exponering för strålning, kemikalier och även läkemedel kemoterapi. Den skadade celler medföra att hela produktionen av blodkroppar att vackla. Följaktligen växer benmärgen omogna blodkroppar som förvandlas till leukemiska vita blodkroppar eller myeloblasts. Den onormala celler i sin tur övervinna och förhindra friska celler från att växa.

För att avgöra om en person har akut myeloisk leukemi, kommer proven sannolikt utföras. Blodprover kommer att ange om en person har ett överflöd av vita blodkroppar och en otillräcklig mängd av röda blodkroppar och blodplättar. Dessutom kan ett blodprov avgöra om det finns omogna celler som normalt sett endast i benmärg i blodet. Dessutom en benmärgsbiopsi inträffar vanligtvis att ta ett prov av benmärgen för testning. Slutligen ett Spinal Tap eller lumbalpunktion kan förekomma för att testa för leukemiceller.

När en läkare bekräftar att en person har myeloisk leukemi, en onkolog och hematolog kommer att arbeta för att avgöra hur långt cancern är och subtyp av cancer. Typerna är fördelade enligt löptid cancerceller, graden av mutationen, och läget och antalet cancerceller. På grundval av subtyp och omfattningen av cancer, kan olika behandlingar rekommenderas, från eftergift behandling till kemoterapi eller läkemedelsbehandling. Det finns också ett överflöd av alternativa tekniker som kan försök att minska eller lindra symptomen, som akupunktur och meditation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.