Vad är gruppen sjukförsäkring?

gruppen sjukförsäkring avser försäkringar planer eller politiska riktlinjer som köpts av chefen för en stor eller liten grupp, ofta en arbetsgivare. Det är då tillgänglig för alla kvalificerade medlemmar i gruppen. De flesta vet att köpa sjukförsäkring privat är ett mycket dyrt. Genom att köpa ett plan som en grupp, arbetsgivare eller föreningar kan skära totala beloppet, och förhoppningsvis ger behövs till sina anställda eller medlemmar. Det är inte alltid bara grupp sjukförsäkring för stora företag eller organisationer, utan det finns också planer finns för små arbetsgivare, brukar definieras som att ha färre än 50 anställda.

När grupp sjukförsäkring köps, innebär det att någon väljer att köpa den kommer att få exakt samma plan från bolaget. Några mycket stora företag kan erbjuda fler än ett plan, och dessa kan ha högre eller lägre nivåer av vård. De kan också erbjuda olika typer av planer, inklusive HMOs offentliga postoperatörer, och stora medicinska. Arbetsgivare sparka ofta i en del av sammanhängande avgifter, men detta kan variera som en förmån till de anställda. Försäkringen mycket ofta kan användas inte bara för arbetstagaren utan också för att täcka familjemedlemmar (maka /make, inhemsk partner eller barn).

Vanligtvis anställda får en chans ett år väljer att någon grupp sjukförsäkring program, såvida de är nya för företaget. Den enda chansen att de kommer oftast måste lägga till eller tappa täckningen om de gifta sig eller har barn, som ofta kallas för en "stor förändring". Nästa tillfälle att få försäkring skulle vid nästa inskrivning period, som vanligtvis är ett år från den sista. Ett annat uppdrag i USA är att försäkringsbolagen måste fortsätta att erbjuda försäkring för ett par månader om den anställde förlorar ett jobb, även om detta erbjuds till ett mycket högre belopp.

Anledningen grupp sjukförsäkring är normalt billigare än redovisade försäkringar enbart beror på att risken sprids, och stora grupper innebär mindre risk. Om 1000 medarbetare varje delta i samma plan, är chansen att några kommer att få stora hälsofrågor och enorma kostnader hälsa, men många andra kommer att ha mycket få hälsoproblem och kan aldrig se en läkare. På ett sätt är friskare personer i gruppen försäkra sig mot stora medicinska kostnader i det fall de sjuka, men om de inte, de hjälper till att erbjuda dessa fördelar för människor som gör blir sjuk.

Trots detta är det ibland så att ockupationen innebär en högre risk för sjukdom. Det är därför i USA, försäkringsbolag har rätt att vägra att låta en stor grupp eller dramatiskt höja sina priser. Detta är inte fallet när små arbetsgivare söker en grupprincip. De oftast inte kan avslås enligt federal lag, men de kan undersöka hälsan i gruppen upp till sex månader innan fastställa priser för året.

Även om gruppförsäkringar har varit en stöttepelare För många har problemen börjat uppstå från det. Försäkringsgivare tar ut högre priser och anställda har sett ökningar i vad de måste betala för försäkring på samma gång har det funnits en nedåtgående trend i omfattning. Det faktum att många människor betalar mer pengar för mindre täckning har lett många att känna att vårdreformen av något slag är nödvändig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.