Vad är exakt Muskel Knop?

Fenomenet muskel knop är inte ovanligt. I huvudsak muskel knutar är sektioner inom olika muskler i kroppen som har inskränkt och skapa smärta som är förenlig. Villkoret är vanligt nog för att förtjäna att tillämpa ett vetenskapligt namn, som är Myofascial triggerpunkter. Även om det är för närvarande inte en slutgiltig medicinsk förklaring till varför muskler knop form, finns flera teorier testas. Här är lite information om vilken typ av muskel knut, liksom några av de behandlingsmetoder som används idag.

Den allmänt accepterade svaret på varför muskel knutar form är att något utlöser en reaktion där en muskel aldrig slappnar av. I själva verket är muskeln alltid i ett tillstånd där det verkar vara aktivt i stället för passivt i bruk. Detta är ovanligt, eftersom även med sådana aktiviteter som styrketräning, löpning, eller någon typ av tunga lyft i muskeln går genom en serie av och på cyklar. De ständiga aktiva skick muskeln leder till muskelspasmer, vilket i sin tur fungerar som den grundläggande orsaken till den muskel knut.

Kirurgiskt lyfta en del av muskel knutar har lett till upptäckten av förekomsten av ovanliga insättningar av protein i vävnaden. Det finns också en teori om att en alltför hög grad av bindväv som omger muskeln kan också bidra till utvecklingen av muskel knutar. Har dock mycket lite forskning gjorts i frågan av bindväv, så de flesta läkare inte erkänner att som en bidragande faktor i utvecklingen av en Myofascial tröskelpunkt.

Det finns flera rekommenderas behandling för muskel knutar. Vissa innefattar en tillämpning av massage terapi för att lugna knop. Medan massera knut kan vara något smärtsam under processen, det finns rapporter om en tillfällig lättnad av muskelkramp processen. Andra behandlingar innefattar en tillämpning av varma eller kalla förpackningar till muskeln knop, som ett sätt att hjälpa muskeln att slappna av. Elektrisk stimulering samt behandlingar ultraljud är också vanligt sätt att hantera muskel knutar.

För närvarande verkar det inte finnas någon ett effektivt medel för att eliminera förekomsten av muskel knutar, även om olika personer svarar på en eller flera av dessa behandlingar över tiden. Även om det är sällsynt, det finns rapporter om muskel knutar försvinna under behandlingar. I de flesta fall är behandling mer fokuserade på att hantera villkor, snarare än att eliminera förekomsten av muskel knutar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.