Vad är ett Astma handlingsplan?

En plan astma åtgärd är en skriftlig plan som är utformad för att hjälpa människor med astma behandling. Det ger en rad instruktioner om vad du ska göra i olika situationer som patienten kan följa. Med en tydligt skriven och definierad plan har visat sig hjälpa patienter hantera astma mer effektivt, och planen kan också vara användbart när de interagerar med akutvården och annan medicinsk tillhandahåller vård. Astma handlingsplaner vanligen utarbetas av patienten och hans eller hennes astma specialist eller allmänläkare, om allmänläkare hanterar astmabehandling med patienten.

På toppen av astma handlingsplanen finns det en lista med kontaktinformation för patientens läkare, lokala sjukhus, räddningstjänst och familjemedlemmar. Detta avsnitt omfattar även patientens namn och kontaktinformation, så att i händelse av att det finns ett problem, kommer all denna information finns lätt tillgänglig.

I nästa avsnitt av astma handlingsplanen är en diskussion om vad patienten ska göra medan man i den "gröna zonen" av väl kontrollerad astma. När det i detta område, att patienten upplever minimala symtom, kan andas relativt väl, behöver inte en räddning inhalator, och är bekväm. Green Zone åtgärder kan innefatta att hänsyn dagligen läkemedel för astmabehandling och kartlägga PEF-värden.

I den gula zonen sektionen omfattar situationer där patienten börjar uppleva svårigheter, trollformler den astma handlingsplanen ut vad man ska gör. Patienten kan uppmanas att ta flera bloss på en räddning inhalator och vänta på förbättring. Om symtomen förvärras, kan patienten skjuts in i röda zonen, som kräver omedelbar läkarvård. Även i den röda zonen har patienten extrema andningssvårigheter och kan få andra symptom som en blåelse på naglar vilket tyder på dålig syresättning. I den röda zonen är patienten rekommenderas att ringa räddningstjänsten.

Typiskt

, botten av en astma handlingsplanen också diskuterar potentiella astma triggers och allergier. Denna information kan användas av patienten för att undvika sådana utlösande faktorer, och är också en behändig rekord inne i patientens lista. Genom att kontrollera den kopia av astma handlingsplan i diagrammet, kan en läkare få en snabb överblick över hur väl kontrollerade patientens astma är, vilken typ av utlösande faktorer kan orsaka en astmaattack för patienten, och så vidare. Denna information kan vara till hjälp när de tar beslut om behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.