Vad är en Relaxation Response?

Avkoppling svar är en teknik som bygger på kraften i det mänskliga sinnet att övervinna stress, smärta och ångest. Utvecklat av Dr Herb Benson, en invärtesmedicinare vid Harvard University i USA har till grund för denna typ av självläkande att göra med förmågan i sinnet för att kontrollera svaren från kroppen. Genom att använda den avkoppling svaret, är det möjligt att flytta ut från den fysiska och känslomässiga obehag av panikattacker, minska smärta till följd av någon typ av olycka, och även stöd i att sänka blodtrycket.

Kärnan i strategin är erkännandet av att den mänskliga kroppen är utrustad med en inneboende försvarsmekanism som kan göra det möjligt att identifiera och gradvis dämpa smärta receptorer eller övervinna effekterna av någon form av yttre stimuli som utlöser kamp eller flykt reaktion. I själva verket ger avkoppling svar tekniken individen att erkänna förekomsten av agitation i oavsett form och gradvis övervinna oro genom att lätta kroppen och sinnet i ett tillstånd av att vara i fred.

Det finns olika typer av avslappningsteknik svar sysselsatt med olika villkor. Avslappningsrespons meditation är ofta användbart när man hanterar höga stressnivåer som stör sömnen och naturliga kroppens funktioner. Samma sorts lösning relaxation strategier kan också användas när en person behandlar ett ångestsyndrom och erfarenheter ångestattacker som verkar för att utveckla från ingenstans. Andra exempel på den teknik som är effektiva med smärtlindring, särskilt i situationer där patienten är att hantera allvarliga smärta som en följd av ett fall eller en skada i en bilolycka.

slags avkoppling svar har också tagits med i behandlingar för personer som lider med missbruksproblem frågor. Som en del av den pågående behandlingen av avslappningsteknik hjälpa till att lindra fysiska och psykiska cravings, och bidra till att påskynda återhämtningsprocessen. Den meditation process är användbar i lugnande cravings för livsmedel när de försöker diet. På grund av den lugnande effekten av svaret behandling, människor som lider av högt blodtryck kan engagera de tekniker och hjälpa till att skapa balans på både blodtryck behandlingen och lägre en skenande puls.

Även om stor hjälp som ett verktyg för att fred i sinnet, bör avslappningsrespons behandling inte anses vara ett botemedel för alla förhållanden. I många fall måste medicinering och andra typer av vård också användas för att återställa helheten. Till exempel kan en person som lider med svår ångest användning avslappningsrespons i samband med ångest medicinering och rådgivning för att förvalta och så småningom övervinna skick.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.