Vad är en Ortodontisk Hållare?

En ortodontisk hållare är en apparat som normalt används för att hålla tänderna på plats efter tandställningar tas bort eller att behandla mindre tänder avstånd problem. Hållare är oftast gjorda av plast eller metall trådar anpassade för att passa runt tänderna. Efter en ortodontist tar bort hängslen som flyttas i tänderna, en hållare i allmänhet bäras i minst nio månader för att hindra tänderna från att flytta till sina tidigare positioner.

Parodontala ligament är vävnad fibrer som ansluter tänder till ben uttag. När hängslen är knutna till tänderna, sätter de press på ligament så tänderna kan rätas ut eller på annat sätt flyttas. När hängslen tas bort, den parodontala ligamenten kommer naturligtvis att flytta tillbaka till sina ursprungliga positioner. En ortodontisk hållare bärs över tänderna för att hålla dem på plats tills den parodontala ligamenten permanent anpassa sig till den nya placeringen.

Det finns tre huvudtyper av tandreglering vasaller: Hawley, Essix och permanent. En Hawley hållare tenderar att vara den vanligaste typen av hållare. Det är gjort av tråd som håller tänderna på plats och klart eller färgat akryl som är gjuten för att passa in taket i munnen. Denna mångfald av hållare är avtagbart.

En Essix hållare är tillverkad av genomskinlig plast som är gjord av en form av tänderna. Det är gjort av två stycken, en för att passa över den översta raden i tänderna och en för den nedre raden. Essix hållare stilar kan också användas i stället för hängslen för att räta eller rätta till smärre tandproblem.

Även om de flesta ortodontisk underhafvande är löstagbara och inte slitna permanent kan vissa större ärenden krävs en permanent förskottsbetalning som fastställs i mun. En permanent hållare limmas på baksidan av tänderna för allvarliga tand avstånd frågor som inte kommer att permanent flytta. Permanenta packboxar rekommenderas för endast större dentala situationer eftersom de är svåra att hålla rena, vilket eventuellt kan leda till hålrum eller sjukdomar i tandköttet.

Korrekt skötsel och rengöring är viktigt för ortodontiska vasaller. Avtagbar packboxar ska tas ut innan du äter för att förhindra att livsmedel från att ansluta sig till dem. De bör rengöras varje gång en person som borstar hans eller hennes tänder efter måltid. Hållare kan försiktigt borstas med en tandborste eller rengöras med en kommersiell ortodontisk förskottsbetalning rengöring pulver.

En ortodontisk hållare måste användas så som föreskrivs av en ortodontist att vara effektiva. Många följen är avsedda att bäras hela tiden för de första nio månaderna efter tandställning är borta, men vissa människor kan behöva fortsätta att ha dem på ett par dagar en vecka eller ens varje kväll för resten av sina liv för att hindra tänderna från att ändra . Om packboxar inte riktigt slitna för föreskriven tid, kan tänderna gå tillbaka till sina gamla ståndpunkter och hängslen kan komma att appliceras på nytt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.