Vad är en Mycoplasma infektion?

En Mycoplasma infektion är smittat med organism som kallas Mycoplasma pneumoniae, och dessa är små organismer som varken är bakterier eller virus. De har tänkt både över tiden, men nu är de beaktas är i en klass för sig. När människor har ett mykoplasma infektion, detta villkor normalt huvudsakligen påverka luftvägarna, även om det börjar liknas vid en vanlig förkylning. När folk diskuterar går lunginflammation, menar de ofta infektion med Mycoplasma pneumoniae.

Tidiga tecken på en mykoplasma-infektion är ganska lika för förkylningar och virus. Människor kan ha halsont, täppt näsa och feber. I stället för dessa symtom förbättras eftersom de vanligtvis skulle inom cirka tio dagar i början av en förkylning, de tenderar att bli värre. Feber kan fortsätta, vissa människor utvecklar öroninflammationer, särskilt barn, och pneumoni kan utvecklas. Vanligtvis denna form av lunginflammation är inte tillräckligt allvarlig för att hålla folk sängliggande i andra former gör, så det kallas en "gå" form. Människor kan vara uppe och inte inser att de har utvecklat lunginflammation.

Det är ganska lätt att få en mykoplasma-infektion, och det verkar vissa mönster när de inträffar. Vanligtvis infektion genom exponering för organismen som ingår i nasal eller sekret från luftvägarna. Så till exempel en person med en mykoplasma infektion som nyser eller hostar kring en icke-infekterade personer kan inandning av små droppar som innehåller mykoplasma organismer. Dessa kan börja skapa sjukdom inom ca två till tre veckor efter den första exponeringen.

Mönster för dessa infektioner tenderar att visa de inträffar ungefär var fyra till åtta år i de flesta samhällen, och de kommer troligtvis att ske under sommaren eller hösten. Vanligtvis kommer samhällen genomgår en omfattande utbrott inom denna tid och de värst drabbade är barn och unga vuxna. Det är nog värdefullt att notera att sensommaren och tidiga hösten är i allmänhet tider då barnen gå tillbaka till skolan och kommunala närvaron i klassen kan sporra en mycoplasma infektion för en hel skola eller hela universitetet. Föräldrar kan också vara mer troligt i början av läsåret att ignorera eller avfärda infektioner som verkar som en vanlig förkylning och skicka barnen till skolan sjuk, vilket fick större spridning av sjukdomen till andra.

Även en Mycoplasma infektion kan försvinna utan behandling, kan vissa läkemedel användas för att adressera det inklusive grundläggande antibiotika såsom erytromycin eller dess derivat. Det är känt att vissa människor då kan bli immuna mot framtida infektioner, men det är svårt att veta hur länge denna immunitet varar. Gemensam behandling för att bli av med symtom på infektionen utöver antibiotika kan innehålla massor av vila och massor av vätska.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.