Vad är en Diffusa livmoderhalscancer Ardenneroffensiven?

ryggraden består av 33 kotor, varav sju utgör den övre ryggraden. Skivor är belägna i mellan varje kotorna och fungerar som en buffert för att hjälpa absorbera stötar. De skivor består av två skikt. Det yttre lagret är ett fibros material kallat annulus och det inre lagret, som består av ett mjukare material, kallas kärnan. En diffus livmoderhalscancer bula uppstår när annulus tårar och mjukt material av kärnan sticker ut eller buktar ut från en stor del av skivan.

Det är inte alla med en diffus cervikal bula kommer att uppleva symptom. Men eftersom bula kan trycka på nerver i ryggraden, kan olika symtom förekomma. Symptomen kan även omfatta smärta i nacken, som kan stråla in i axlar, armar och händer. En person kan också ha stickningar eller domningar i händerna.

Alla orsaker till en diffus livmoderhalscancer bula inte hittas. Vissa personer kan ha svagare skivor genetiskt och vara mer benägen att utveckla en bula i spinal skivor. Skador på livmoderhalsen området från ett fall, bilolycka eller tunga lyft kan orsaka en diffus livmoderhalscancer vika på vissa människor.

En diagnos ställs efter en fysisk undersökning av en läkare. Läkaren kommer att ta en anamnes och test rörelseomfång. Vanligtvis en MRI kommer att beställas av ryggraden för att bestämma platsen för diffusa livmoderhalscancer bula. Behandlingen beror på symtomens svårighetsgrad.

Om symtomen är lindriga, over-the-counter antiinflammatoriska läkemedel kan hjälpa eller steroider kan föreskrivas. För personer som har mer svår smärta, epidural eller steroid injektioner i cervikala området kan minska smärta. Andra behandlingar kan omfatta, värme och is terapi. Ice kan minska inflammation och värme kan slappna av musklerna. Sjukgymnast kan rekommenderas för att öka flexibiliteten och sträcka på halsen.

För individer som inte blir hjälpta av andra mindre invasiva metoder, kan operation bli ett får. Ett förfarande som kallas en discectomy kan utföras. Detta innebär att ta bort den del av skivan som buktar eller trycka på nerven.

Det är inte alltid möjligt att förhindra en diffus livmoderhalscancer bula i alla fall, men finns det några saker som kan minska risken. Använda rätt lyftteknik, som böjer på knäna och inte spänner nackmusklerna kan hjälpa. Att upprätthålla en hälsosam vikt och få regelbunden motion, vilket stärker hela ryggraden inklusive livmoderhalscancer område, kan hålla skivorna friska. Undvik rökning som kan försvaga spinal skivor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.