Vad är det retikulära formationen?

retikulära formationen är ett omfattande nät av nerver som finns i den centrala delen av hjärnstammen. Funktioner bildandet omfattar många av de viktigaste funktioner i kroppen, till exempel förmågan att få ÅTERSTÄLLANDE sova, sexuell upphetsning, och möjlighet att inrikta sig på uppgifter utan att bli lätt distraherad. Allt som allt, retikulära formationen funktion tros av vissa forskare kunna bli inblandade i minst tjugofem beteenden och funktioner som anses viktiga för hälsa och fortsatta existens varje individ.

ligger mellan toppen av hjärnstammen och botten område i mitten av hjärnan, retikulära formationen är närhet till fjärde ventrikeln och cerebral akvedukten. En av de mer viktiga uppgifter att bilda reglerar funktioner i autonoma nervsystemet. Detta innebär att funktionen av retikulära formationen är direkt involverad i vad som brukar kallas omedvetna funktioner. Bildandet hjälper till att automatiskt reglera hjärtfrekvens, andning och funktioner andning, och processen för att smälta mat i mag-tarmkanalen. Som sådan är den mitthjärnan retikulära formationen också nyckeln till att processen för undanröjande och hjälper till att reglera processerna för urinering och defekation.

Utvecklingen av lesioner i hjärnstammen och paramedian retikulära formationen kan ha en drastisk inverkan på hur bildandet reglerar olika system i hela kroppen. Sedan bildandet är engagerad i att upprätthålla medvetandet, skador på hjärnstammen och mitthjärnan kan hindra möjligheten av retikulära formationen att kontrollera vakenhet samt en sömn mönster. Detta kan leda till situationer där den enskilde förlorar medvetandet helt och hållet, sjunka ned i en koma. Lesioner kan också påverka bildning på ett sätt som förmågan att koncentrera hämmas, samt en negativ inverkan på sexuell upphetsning, mönster sömn, och orsakar en ständig känsla av trötthet. I de mest svåra fall dör på grund av denna skada på hjärnstammen och retikulära formationen.

För närvarande är möjligheten att effektivt återställa skador på retikulära formationen mycket begränsad. Medan en del kirurgiska ingrepp finns, det finns en stor chans för misslyckande. I vissa fall förfarandena inte kan åstadkomma mycket mer än en partiell återhämtning. Det finns dock de som påstår sig ha lidit skada på hjärnstammen och retikulära formationen och senare tillbaka på egen hand. Dessa rapporter är fortfarande obekräftade och är inte allmänt accepterade av det medicinska samfundet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.