Vad är den centrala näthinnan Vein?

central retinal ven är en ven som dränerar blod från ögat så att den kan återvända till hjärtat för ny syresättning. Detta ven är en mycket viktig del av ögats anatomi, eftersom det är ögats enda aveny av blod dränering, precis som motsvarande central retinal artär är ögats enda källan till färskt blod. Skador på antingen ven eller artär kan leda till mycket allvarliga problem, bland annat permanent synbortfall. Detta är en anledning till regelbundna synundersökningar rekommenderas, så att nya problem i ögat kan identifieras innan de blir allvarliga.

kärlen i näthinnan omfattar ett antal kapillärer som ansluter till den centrala retinal ven. Beroende på någons anatomi, kan ven ansluta till överlägsen oftalmologiska ven, som rinner ut i cavernous sinus eller den centrala retinal ven kan ansluta direkt till IHÅLIG sinus för dränering. Därifrån arbetar deoxygenated blod sig ner till hjärtat och lungorna, där den kommer att reoxygenated och återcirkuleras.

Medicinskt är det vanligaste problemet med den centrala retinal ven en ocklusion, ett finare sätt att att säga "stopp. "Ocklusioner i den centrala näthinnan ven ofta orsakas av blodproppar och som är förknippade med äldre patienter. I vissa fall leder ocklusion av svullnad, som så småningom kan orsaka näthinneavlossning, och i andra, berövar det delar i ögat av syre, vilket leder till synförlust på grund av cellerna dör när de inte får tillräckligt med syre.

När någon erfarenheter plötsliga och smärtfri synbortfall, central retinal vein occlusion kan vara en trolig boven. Tyvärr inträffar behandlingsalternativ är begränsade, eftersom vid tidpunkten synförlust, har skadan skett. En ögonläkare kan göra en bedömning för att fastställa omfattningen av skadorna och göra behandling rekommendationer på grundval av resultaten av granskningen.

Vissa människor har en ökad risk att utveckla blockeringar i sina centrala näthinnan ådror. Individer med koagulationsstörningar, till exempel, är benägna att utveckla blodproppar som kan leda till ocklusion. Diabetiker riskerar också, liksom människor med högt blodtryck och personer med en historia av glaukom. Patienter i dessa riskgrupper kan uppmuntras att regelbundet besöka en läkare för att kontrollera ögat hälsa, så att problem kan identifieras så tidigt som möjligt. Om insatser ges tidigt för en central retinal ven ocklusion, kan det vara möjligt att behålla en viss vision.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.