Vad är antagonistiska muskler?

antagonistiska muskler är muskler som arbetar i opposition till var-andra. Till exempel skulle en person använder vissa typer av muskler för att öppna handen och AVSNEDDNING hans fingrar bred. För att stänga handen och göra en näve skulle emellertid en antagonistiska uppsättning muskler måste användas. Antagonistiska muskler är viktiga för balansen, förlängning armar och ben, föremål som väders och upphandlande lemmar.

antagonistiska muskler är nödvändiga för att kroppen ska fungera ordentligt. Skelettmuskulatur kan bara dra åt (kontrakt), i en mening, kan de jämföras med ett rep bundet runt en sten som bara kan dras åt hårt i en riktning eller få gå slack. För att en kroppsdel att röra sig i motsatt riktning, måste de antagonistiska muskelgrupp användas. För att återgå till rock metafor, måste en annan lina kopplad till motsatt sida av berget och drog lärde om berget skall flyttas i motsatt riktning.

Det finns många antagonistiska muskelgrupper i kroppen. Den mest kända av dessa pairings är biceps (brachii biceps) och triceps (triceps brachii) på armen. Ytterligare antagonistiska muskler i allmänna ordalag skulle vara bröst och rygg för bröstkorg, liksom quadriceps och hamstrings på benet.

Dynamisk spänning övningar som de som gjorts kända av Charles Atlas använder ibland antagonistiska muskelgrupper. I en motion, är händerna knäppta framför bröstet och båda armarna trycka mot var-andra. Långsamt är armarna tillåtas flytta till vänster, sedan sakta till höger. Denna övning fungerar antagonistiska muskelgrupper, fast på motsatta vapen vid en viss tidpunkt.

tyngdlyftare ofta debatt det bästa sättet att träna antagonistiska muskelgrupper. Vissa tror att antagonistiska muskelgrupper bör utarbetas på samma dag för att göra stora vinster i begränsad mängd tid. Andra tyngdlyftare tror att bara göra övningar långsamt kommer att arbeta både muskler i en antagonistisk muskel grupp tillräckligt, göra olika övningar som är individuellt mål muskler i gruppen kommer att leda till överträning. Tyngdlyftare från båda skolbildningar har klarat sig bra i konkurrensen, att låta frågan upp för fortsatt debatt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.