Vad är Toxic Shock Syndrome?

Toxic chock syndrom är en akut bakteriell infektion orsakad av antingen Streptococcus eller Staphylococcus . När dessa bakterier in i blodomloppet, kan de generera toxiner som ger ett sortiment av symtom som kommer att leda till döden om de inte behandlas. Även toxisk chock syndrom är ofta kopplade i det allmänna medvetandet med tampong användning, tack vare en skrämma på 1970-talet finns det andra riskfaktorer för toxiskt chock syndrom som bör undvikas.

På 1970-talet, en konstig hälsotillstånd började identifieras i annars starka, friska unga kvinnor. Det började med hög feber, hudutslag, kräkningar och diarré, som utvecklats till chock som läkare var osäker på orsaken till tillståndet, så de kunde inte behandla den. Chock karakteriseras av en nedgång i kroppstemperatur och en långsam fel på någons organ. Läkare började att hänvisa till villkoret "toxisk chock syndrom. " Patienterna hålls döende tills läkarna insåg att tampong användning tydligen hade infört skadliga bakterier i sina bloodstreams.

På 1970-talet var tamponger inte allmänt reglerad i Förenta staterna. De innehöll några skadliga komponenter som glasfiber som kan orsaka minut repor och tårar som skulle tillåta bakterier att komma in i blodomloppet. Dessutom har superabsorberande tamponger kvar för mycket lång tid, i huvudsak fungerar som en grogrund för bakterier som sedan tas upp i blodomloppet. När orsaken till toxiskt chock syndrom insåg var förordningar som införs till tampongen marknaden för att säkerställa att risken för toxiska chock syndrom behandlades.

Någon form av skära eller sår på kroppen kan vara en post plats för bakterier som kan orsaka toxiska chock syndrom. Av denna anledning är det ytterst viktigt att tvätta händerna regelbundet och att rengöra alla nedskärningar, borttagande av bakterier som kunde komma in i blodomloppet. Tamponger bör också användas med försiktighet. Helst bör de inte vara kvar i mer än fyra timmar, och de bör varieras med kuddar. Patienter som har haft Staph eller STREP infektion innan bör undvika tamponger helt. Om en patient uppvisar tecken på toxisk chock syndrom, han eller hon bör genast föras till sjukhus eller till en läkare, eftersom uppkomsten av chock kan vara snabb.

När upptäcks tidigt kan toxisk chock syndrom behandlas med aggressiv antibiotika för att utplåna bakterier. Behandling av toxisk chock syndrom kan få mer allvarligt om villkoret har avancerat, patienten kan kräva en gång drog behandlingar och medicinska ingrepp för att behandla organsvikt, till exempel. I vissa fall kan dialys att behövas i händelse av njursvikt, som orsakas av en ackumulering av toxiner i kroppen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.