Vad är Testosteron Cypionate?

Testosteron Cypionate är en syntetisk form av det manliga könshormonet testosteron. Det och flera andra liknande syntetiska ämnen i relation till manliga könshormoner utgör en klass av läkemedel som vanligen kallas anabola steroider. Testosteron Cypionate är rättsligt föreskrivna för att behandla vissa villkor, men det är också mycket missbrukas på grund av dess prestationshöjande egenskaper.

Den manliga kroppen naturligt producerar testosteron, det hormon som ansvarar för utvecklingen och väl fungerande manliga könsorgan. Ibland kroppen inte producerar tillräckligt med testosteron, orsakar sådana villkor som försenad pubertet, sexuell dysfunktion, och brist på manliga egenskaper såsom skägg, bröst och könshår. Behandling av detta tillstånd, som kallas hypogonadism, är den vanligaste medicinska användningen av testosteron Cypionate och andra anabola steroider. I själva verket var anabola steroider först konstruerade på 1930-talet för att bota hypogonadism. De bidrar till att främja tillväxten av skelettmuskulaturen, så anabola steroider också ordinerats för att behandla de tynar bort av kött som förekommer i sjukdomar som hiv.

Testosteron Cypionate är en krämig vitt kristallint pulver som har mycket liten eller ingen lukt och inte är lösligt i vatten. Det ges som injektion djupt in i glutealmuskeln i skinkorna. Det bör inte administreras intravenöst, och bör endast användas under överinseende av en läkare eller sjuksköterska.

Testosteron Cypionate är ett kontrollerat ämne i USA. Det är ofta erhålls och används olagligt på grund av dess förmåga att förbättra prestanda och utseende. Tyngdlyftare, bodybuilders och andra idrottsmän är de vanligaste missbrukare av testosteron Cypionate och andra anabola steroider. Missbruket är så utbredd bland professionella idrottsmän att tester har införts för att upptäcka illegal användning. Vissa länder kräver inte ett recept för att köpa testosteron Cypionate, och det är ofta smugglas in i USA och säljs illegalt, antingen via postorder eller på platser som t. ex. gym och konkurrenskraftig idrottsevenemang.

Missbruk av testosteron Cypionate kan få allvarliga negativa biverkningar. Det har varit kopplat till högt blodtryck, hjärtinfarkt, stroke, blodproppar i blodkärlen, och levertumörer. Missbruk kan också orsaka cystor, acne och fett hår och hud. Aggressivt beteende, irritabilitet och svåra humörsvängningar kan också en följd av missbruk av anabola steroider. Ett indirekt men allvarlig effekt av steroid missbruk är beroende av andra droger, som vissa missbrukare vänder sig till starkare droger som heroin och andra opiods i ett försök att få befrielse från de negativa effekterna av anabola steroider.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.