Vad är Pseudomonas bakterier?

Pseudomonas bakterier finns några bakterier av Pseudomonas släktet av gamma proteobacteria. Denna typ av bakterier är ofta smittsam och har många gemensamma drag med andra patogena bakterier. De förekommer mycket ofta i vatten och vissa typer av växtfrön, och därför, observerades mycket tidigt i historien om mikrobiologi. Namnet Pseudomonas betyder bokstavligen "falsk enhet. "

Pseudomonas bakterierna stavformigt liksom många andra bakteriestammar och är gramnegativa. Detta innebär att när färgas med en viss lila-röd färg beroende på Gram färgningsprotokollet de inte behåller färgen färg efter att ha blivit tvättad. Detta faktum ger viktiga ledtrådar om strukturen i cellväggen av Pseudomonas bakterier. Det visar att den är resistent mot vissa typer av antibiotika som faktiskt är desto mer relevant.

En typ av Pseudomonas bakterier är Pseudomonas aeruginosa, som är ansvarig för allt fler infektioner på sjukhus patienter, särskilt dem som lider av cancer eller svåra brännskador. Detta opportunistiska patogener har mycket litet näringsbehov, bevisas av det faktum att det har konstaterats växer i destillerat vatten. Den föredrar temperatur för tillväxt är 98,6 grader Fahrenheit (37 grader C), vilket gör den särskilt lämpad för infekterar vävnader i människokroppen. Det är viktigt att notera dock att denna bakterie ofta finns ofarligt på huden och i de organ för friska personer.

Vissa typer av Pseudomonas bakterier också patogena för växter. Många av dessa är intressant nog en tendens att bara infektera vissa växter på vissa sätt, och att använda särskilda taktik i detta. Även när de inte är absolut en anläggning patogener, kan Pseudomonas bakterier påverka jordbruket på andra sätt, ofta orsakar problem vid odling av svamp.

På grund av smittrisken av dessa bakterier kan de faktiskt användas för att bekämpa andra jordbruksprodukter patogener. Sedan 1980-talet har vissa typer av Pseudomonas bakterier som Pseudomonas fluorescens, tillämpats direkt på mark och utsäde för att förhindra tillväxt av grödan patogener. Denna praxis att avskräcka en typ av patogener med en annan är allmänt som Biocontrol. En annan medlem av Pseudomonas släktet som har Biocontrol egenskaper Pseudomonas chlororaphis, som i sin tur producerar ett antibiotikum som är verksamt mot vissa svampar som angriper växter. Det finns fortfarande mycket studie att göra på området Biocontrol och Pseudomonas bakterier kan visa sig ha ytterligare hjälp kvaliteter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.