Vad är Plantar fasciit Tejpning?

Plantar fasciit tejpning är en strategi som används för lindring belastningen på plantar fascia. Genom att hämma rörligheten av fascia, är det möjligt att minimera en del av smärtan under förekomsten av plantar fasciit. Tejpning kan också stöd i läkningsprocessen, samt göra det något lättare för individen att flytta runt.

För att förstå hur processen för plantar fasciit tejpning fungerar är det viktigt att förstå vilken typ av plantar fascia. Detta tjock vävnad hjälper till att stödja fotvalvet, och går längs med musklerna runt fotsulan. När plantar fascian är blåmärken eller inflammerad på något sätt, en hel del smärta i hålfoten och hälen kan äga rum. Skada kan bero på att köra under sport, eller någon typ av verksamhet som orsakar bågen och den omgivande vävnad belastas. Den resulterande medicinskt tillstånd som kallas plantar fasciit.

Som med många typer av vävnad och stammar ligament finns det ofta en stor svullnad och inflammation som sker under en skada. Processen för plantar fasciit tejpning tjänar två huvudsakliga syften. För det första skyddar tejpa det skadade området, vilket förhindrar ytterligare trauma. För det andra hjälper tejpa för att ge stöd för hålfoten och hälen, samt bidrar till att begränsa svullnaden och låta fascia att börja läka.

Processen för plantar fasciit tejpning kan användas som en förebyggande åtgärd också. Tillämpning av bandet till valvet och hälen området innan att utöva ansträngande fysisk aktivitet kommer att begränsa plantar fascia utbud av rörelse, på så sätt minimera risken för belastning på hälen och arch området. Till exempel skulle tejpa begränsa mängden stretching som sker under gång, vilket i sin tur skulle hålla stressnivån på baksidan delen av foten och underbenet på en säker nivå. Idrottsmän gör ofta använder sig av denna ansökan för att förhindra en skada.

Även om plantar fasciit tejpning anses vara mycket hjälpsam i att förebygga och behandla stammar och de resulterande hälen smärta är det viktigt att komma ihåg att strategin inte bör användas ensam. Att kombinera inspelningen med andra behandlingar, såsom förvaltning av antiinflammatoriska läkemedel och användning av is förpackningar under hela dagen, kommer att påskynda läkningsprocessen, samt göra det lättare att hantera eventuella kvardröjande smärta. Dessutom bör en plantar fasciit tejpning inte bäras dygnet runt. Ta bort tejpen på natten brukar rekommenderas, liksom att ta bort tejpen någon gång under dagen och gör huden på foten att utsättas för luften.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.