Vad är Nonbacterial prostatit?

Nonbacterial prostatit är en medicinsk sjukdom som orsakar inflammation i prostatakörteln. Tillståndet är vanligast hos män i åldrarna 15 och 40, även om läkarna är osäker på dess exakta orsaker. En man med nonbacterial prostatit kan uppleva smärta när man kissar eller ejakulerande uppmanas ofta att urinera, och kronisk ömhet i ljumskarna. Vänster obehandlade, symtom tenderar att kvarstå eller förvärras över tid. Beroende på graden av en persons tillstånd, innebär behandling oftast hem rättsmedel eller receptbelagda läkemedel för att lindra obehag.

Många fall av prostatit är relaterade till bakteriella infektioner, som är relativt lätta att identifiera och behandla. Orsakerna till nonbacterial prostatit är dock svårare att avgöra. Läkarna tror att prostatit kan uppstå en underliggande störning i immunsystemet, höga spänningsnivåer, eller skador på ljumsken eller prostata. Vissa kliniska belägg för att män som har en släkthistoria av prostataproblem löper en ökad risk att utveckla nonbacterial prostatit.

Symtom på nonbacterial prostatit inkludera frekvent urinering, sömnsvårigheter och skarpa smärtor när man kissar eller ejakulerande. En person kan också uppleva en dov, konstant smärta i sin prostata, ljumsken, buken eller nedre delen av ryggen som gör vardagen svår. Dessutom kan prostatit i slutändan leda till infertilitet hos vissa individer. Det är vanligt för en man att uppleva dagar eller veckor av svåra symtom mellan relativt symptomfria intervall, även om smärta ofta inte grundligt avta tills behandling söks. En person som misstänker att han har prostatit bör rådfråga en läkare för att få rätt diagnos och lära sig mer om behandlingsalternativ.

En läkare kan göra en fysisk undersökning och för laboratorieanalyser av urin och sperma för att göra en diagnos av nonbacterial prostatit. Under fysisk undersökning, kommer läkaren in sitt finger i ändtarmen för att känna prostatan, avgöra om det är inflammerad, svullen, öm, eller onormalt hårt. Sperma och analyser urin kan användas för att utesluta bakteriell infektion och kontrollera eventuella Immunsystemet. När en diagnos av prostatit har gjorts, kan läkaren besluta om den bästa behandlingen.

Personer med lindrigt obehagliga fall av nonbacterial prostatit kanske kan hitta lindring genom enkla hem rättsmedel och förändringar i sina kostvanor vanor. Att undvika åtsittande kläder, sittande på kuddar och med täta varma bad kan lindra spänningar och inflammation i prostatakörteln. Många människor upplever mindre symtom när de avstå från alkohol och begränsa intaget av koffein och kryddig mat.

Mer allvarliga symtom kan kräva receptbelagda eller över disk relievers smärta för att minska svullnad och inflammation. Muntlig läkemedel som kallas alfa-blockerare kan ta bort spänningen från det område där prostatan möter urinblåsan, vilket kan lindra smärta och minska frekvensen av urinering. Med behandling kan symptomen börjar avta i så lite som en vecka, även regelbundna kontroller rekommenderas så att prostata hälsa kan upprätthållas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.