Vad är Keramiskt vattenfilter?

Keramiska vattenfilter är billiga mekanismer för att rena vatten. Den ursprungliga designen utvecklades 1981 av Dr Fernando Mazariegos i Guatemala. Det var förfinats av Ron Rivera av Potters för fred för massproduktion.

I sin enklaste version, som ofta används i utvecklingsländer, har keramiska vattenfilter en yttre behållare med en stos för att läsa filtrerat vatten. Inne i behållaren är en keramisk cistern gjord av mycket tät kiselgur, som främst är krossad, fossil skelett av kiselalger, även känd som en encelliga alger. Cisternen är fylld med vatten från en källa sötvatten, som får sakta droppa genom den keramiska behållaren in i behållaren med tapp. Partiklar och mikroorganismer filtreras ut under droppande processen på grund av den mycket liten porstorlek av det keramiska materialet.

Dyrare keramiska vattenfilter finns också, och används typiskt i industriländerna, såsom Förenta staterna. Dessa system har liknande konstruktion koncept, men ändringar har gjorts för estetik. Många av dessa versioner är avsedda att sitta på ett kök bänken och därför är utformade med viss estetisk överklagande. Alternativt är dessa ibland installeras under diskbänken där estetik är inte lika viktigt. Dessutom är dessa alternativa konstruktioner ofta utrustade med aktivt kol för att filtrera bort andra kemikalier och föroreningar som klor och bekämpningsmedel.

För att undvika att fånga giftiga bakterier i filter material och effektivt att säga upp renande verkan av keramiska vattenfilter, tillverkare impregneras ofta behållaren material med silver, som är dödlig för bakterier och andra mikroorganismer. Hushållet Användaren instrueras om tillverkarens anvisningar för att jämna skrubba behållaren med en skursvamp eller borste. Denna verksamhet stöts bort det yttre lagret av keramiskt material, säkerställa avlägsnande av alla mikroorganismer som inte dödas av silvret.

De keramiska vattenfilter används vanligtvis för att rena vatten hushåll dricka, även om backpackers och internationella resenärer bära ofta bärbara system med dem. I allt högre grad små, portabla system också rekommenderas för bil och hem kit nödsituation. Det finns alternativ till keramiska vattenfilter, även om de kan filtrera olika föroreningar eller filter med varierande effekt. Några alternativa exempel är omvänd osmos, kol filtrering, och ångdestillation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.