Ska man ha en barnmorska leverans?

Frågan om huruvida vi skall ha en barnmorska leverans är en av djup konflikt för många människor. Det blir mer komplicerad eftersom begreppet barnmorskan kan betyda flera saker. En certifierad sjuksköterska barnmorska har en viss grad av medicinsk utbildning som en låg barnmorska saknar, till exempel. Dessutom barnmorska leverans behöver inte betyda att leverera hemma, men det är vad vissa kvinnor vill ha. Det kan vara lätt att dra slutsatsen att kvinnor helt enkelt bör gå med sina känslor i denna fråga, men det finns lite mer än så, och den frågan borde övervägas noggrant, speciellt om en hemförlossning är planerad.

Några av skälen människor väljer barnmorska leverans är att de vill ha en mer naturlig inställning till födseln. Det hävdas att hela världen, få kvinnor föder barn på sjukhus och under de flesta förhållanden saker går mycket bra. Dessutom finns det motstånd mot den ökande "medikalisering" av födsel på sjukhus, med ökad användning av induktion av arbetskraft, c-sektioner och epidurals. En del kvinnor vill undvika dessa saker och visa födelseprocess hemma eller på födelseprocess centrum med en barnmorska som ansvarar en mycket mer naturlig händelse.

Däremot människor är ofta rädda för barnmorska leverans eftersom många barnmorskor inte har standardiserade medicinsk utbildning, men många är välutbildade. Ändå är en barnmorska inte en läkare och kan bara göra så mycket om en nödsituation uppstår före eller efter födseln. Hur skulle en barnmorska handtag blödningar hos mamman eller behovet av att utföra ett kejsarsnitt? Vad händer om ett barn föds med en livshotande sjukdom, såsom införlivande av de stora artärerna? Detta är verkliga problem och alla som funderar födelse utanför ett sjukhus bör ställa barnmorskor hur olyckshändelser identifieras och hanteras.

En annan förvirrande aspekt av detta är att mer och mer, barnmorskor sjuksköterska är en del av medicinska team som inkluderar förlossningsläkare. Detta bidrar till att göra sig av med några av de farhågor som människor känner om potentiella komplikationer under en förlossning. Om dessa uppstår, sköterskan barnmorska har ett sätt att kontakta en gynekolog omedelbart. Dessutom är det många barnmorskor inte leverera hemma men arbetar på sjukhus, så att ha en barnmorska leverans betyder inte nödvändigtvis en hemförlossning, även om det kan.

Kanske det bästa råd som kan erbjudas till kvinnor att intervjua barnmorskor och förlossningsläkare och att göra en del forskning om säkerhet och fördelarna med barnmorska och läkare leverans. De som överväger att födelseprocess i hemmet bör även titta på statistiska uppgifter om säkerhet hemma födda. Förståelse bakgrund av barnmorskor är lika värdefulla eftersom en del kan ha olika nivåer av utbildning, och vad som krävs för att få en legitimation kan variera efter region.

Under alla omständigheter är att föda en farlig passage för modern och barnet. Hur föräldrar vill ett barn gå är viktig information, men förlossning är inte förutsägbara och sällan överensstämmer med någon form av födelse plan. Kvinnor bör ha behöriga ledare genom deras sidor som kan ändra planen när det behövs, och dessa ledare kan vara antingen barnmorska eller läkare. Vem välja att "styra skeppet" förblir ett personligt beslut som kräver mycket eftertanke.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.