Hur kan jag ta bort hår trassel?

Tangled hår kan göra en persons morgon rutin förfärligt. Processen med att kamma ut håret tovor kan bli en smärtsam och mödosam process som kräver tålamod och en hög smärttröskel. Det finns flera saker som en person kan göra för att undanröja knop enklare.

Ett sätt att ta bort hår trassel är att använda en stor mängd extra fuktgivande hårbalsam efter schamponering. Låt balsam vara kvar i håret i minst tre minuter. Efter gör det möjligt att ställa in, kamma igenom håret med en bred tand dusch kam. Börja längst ner på håret och arbeta uppåt, ta bort hår trassel i processen. Kör kamma igenom håret medan skölja ut balsam.

Om tvätt och villkora trassligt hår är inte ett alternativ, tillämpa en leave-in balsam i håret. Applicera generöst, för att se spraya på undersidan av håret också. Arbeta genom håret tovor, som börjar längst ner och arbeta uppåt. När tovor tas bort, släta ut håret med en fin tand kam och stil som vanligt.

Långt hår kan kräva extra försiktighet, eftersom det tovor lättare. Använd ett hår detangling lösning och gäller för varje enskild knut. Med ett brett tand kam, arbete genom individuella tovor, tills alla knutar är borta. Ansök extra detangler som behöver. När tovor avlägsnas, tillämpa en leave-in balsam och kamma försiktigt igenom håret.

Människor med stora mängder hår tovor skulle gynnas av att ha en partner bort knop. En annan person kan se trassel och ta bort dem mer effektivt, med mindre smärta. Det kan vara svårt, om inte omöjligt, att se baksidan av ett eget huvud.

Hår tovor är vanligtvis de sämsta på morgonen, särskilt efter en orolig natt. När gungade och vända på kudden, tenderar hår att trassla ihop. Detta kan förhindras genom att ha håret i flätor vid sänggåendet. Flätor kommer att förhindra tovor bildas, vilket gör håret lättare att kamma igenom på morgonen.

När håret är tillåtet att hänga fritt i samband med fysisk aktivitet utgör den stora mängder knop, på grund av den svängande runt. Prova bär håret i en stram hästsvans, bulle eller flätor hindra det från att trassla och bildar knop. Flätor som fungerar bäst, eftersom hårstråna är tätt vävs samman och kan inte svepa runt varandra för att bilda knop.

Styling produkter såsom hårspray, gelé och mousse kan öka frekvensen och storleken av hår trassel. Dessa produkter har en tendens att torka ut den naturliga oljor i håret och gör det fastnar i varandra. Det är bäst att undvika dessa produkter om ditt hår är benägen att trassel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.