Hur kan jag förhindra hypertermi?

Hypertermi uppstår när kroppen producerar mer värme än den kan bli av med. Hypertermi brukar bero på exponering för extrem hetta, som orsakar kroppens temperatur att stiga till en nivå som den inte klarar av. Hypertermi är en mycket allvarlig sjukdom som bör behandlas omedelbart.

hypertermi kan också förekomma på grund av utmattning från fysisk träning. Vissa sjukdomar kan också vara en bidragande faktor. Någon sjukdom som orsakar svaghet eller hög feber gör kroppen mer mottaglig för hypertermi.

Det finns några förebyggande åtgärder som kan vidtas för att undvika hypertermi. Den viktigaste förebyggande åtgärden är kläder ett bär i höga temperaturer. Kroppen behöver svettas i varmt väder, och klädd i löst sittande kläder som är till hjälp.

Lätta kläder av tyger såsom linne är utmärkta att hålla kroppen sval. Shorts och bomull t-shirts är också utmärkta val för varmt väder. Iklädd en solhatt eller någon typ av hatt som skuggar huvudet från solen kan hjälpa till att förebygga hypertermi.

Dricka mycket vätska i varmt väder är också en nödvändig försiktighetsåtgärd mot hypertermi. Vätskor bör tas även om du inte känner dig törstig. Du kanske inte märker när din kropp svettas. Ett regelbundet intag av vätska är nödvändigt att fylla på hur vatten och att hålla blodcirkulationen.

Undvik lokaler eller områden som är alltför varm. Se till att rummen är väl ventilerad och att luftkonditionering kan användas. Ät inte stora, tunga måltider när man beger sig in i solen, eftersom det gör kroppen mer trött.

När man beger sig in i solen, inte överexponera inte själv. Soldyrkare har en vana att vistas i solen i timmar. Detta torkar kroppen och kan leda till svår utmattning. Alltid tid för kroppen att vänja sig vid förändringar i värme.

Undvika ämnen som koffein och nikotin också hjälper kroppen att undvika hypertermi. Koffein och nikotin är diuretika och torkar kroppen. Alkohol orsakar också uttorkning och bör undvikas i solen.

hypertermi kan hända i alla väder till någon. Äldre personer som använder medicinen kan vara mer mottagliga, och små barn är också särskilt utsatta. Symtom på hypertermi kan vara huvudvärk, förvirring, trötthet och illamående. Om misstänks bör hypertermi behandlas av en medicinsk expert omedelbart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.