Hur kan jag få billiga Healthcare?

Billiga vården kan vara svåra att hitta, men i några länder har detta inte ett problem. Länder med offentliga hälso-eller socialiserade medicin tenderar att erbjuda vård till människor för många vårdbehov, oavsett betalningsförmåga. I områden där socialiserade medicin inte finns, finns det några saker att göra för att minska kostnaderna för vård.

I USA får folk en viss inkomst kraven för Medicaid. Detta gör det möjligt för människor att få mest vård gratis. Andra program som Children's Health Insurance Program (chip) hjälpa arbetande familjer av vissa inkomster försäkra sina barn för mycket låga kostnader. Man kan också se att fria eller glidande skala avgift kliniker eller sjukhus för att få billig sjukvård, men tillgången till dessa kan begränsas av tillgången, intäkter och plats.

Vissa människor ser för att få billig vård genom att köpa lågt kostnad försäkring. Vissa typer av försäkringar, särskilt katastrofala försäkring, skulle bidra till att täcka extrema förhållanden. Andra köper sjukförsäkring med hög självrisk. Detta bidrar till att minska kostnaderna för betalningar, men det kommer inte precis att göra hälso-och sjukvård billig. De flesta sjukvårdskostnader omfattas inte av katastrofal eller hög självrisk försäkring, eftersom de är avdragsgilla eller katastrofala gränser.

En annan form av försäkring människor kan vidta för att få billig vård är deltagande i HMO (hälsa underhållsorganisation) planer . HMOs begränsa läkare och tillhandahåller tillgängliga, men några av de planer som har ett stort antal val. Större valfrihet kan innebära försäkringsersättningar är högre, och om försäkringen inte köps genom en arbetsgivare, dessa betalningar är inte billiga. Vad kan vara billigare är det belopp som betalas när man går till läkare eller behöver medicinsk vård.

När människor är oförsäkrade och behöver billig hälsovård för elektiv kirurgi, kan de besluta att genomgå en operation bildade i ett annat land. De höga kostnaderna för vård på platser som USA har skapat en blomstrande "medicinsk turism" industrin. Människor kan ha hip ersättningar i Indien eller plastikkirurgi i Mexiko. Det finns många seriösa sjukhus utanför USA som kan erbjuda billig sjukvård, särskilt i jämförelse med priserna i USA. Beslut att resa för vård bör vägas mot potentiella risker av billig vård på annat håll.

En alternativ metod är att förhandla med läkare och sjukhus till ett rabatterat vård. Ibland oförsäkrade personer betala mer än vad försäkringsbolagen för samma förfaranden, eftersom de inte dra nytta av de lägre kostnader som försäkringsbolagen förhandla med läkare. Folk kanske kan vidta åtgärder för lägre kostnad tjänster med vårdgivare, även om detta inte skulle vara till stor hjälp i en vård akut. Det kan också bidra till att åka runt och få full citat från läkare eller resurser för att se vilken är billigast.

Andra människor deltar i hälso-rabatt försäkring eller program. Det innebär att de får diskonterade kostnaderna när man besöker vissa läkare eller medicinska faciliteter. Prescription Drug kan också hjälpa rabatt droger och oftast inte särskilt dyrt.

Trots viss tillgång till billig hälsovård, man överkomlig hälsovård kan vara utom räckhåll för många människor. Detta fortsätter att vara en viktig fråga. Även när sjukvården är "billig", kan det fortfarande vara dyrare att många människor har råd med. Tyvärr har sjukvården krisen på platser som USA skapat ekonomisk ruin för ett antal personer som inte hade råd försäkringar eller kostnader för vård när de behövde det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.