Hur fungerar ett utbuktande skiva inträffa?

Flera saker kan orsaka en utbuktande skiva inträffa. Förstå orsaken kan ibland vara en viktig del av behandlingsplan, eftersom patienten bör vidta åtgärder för att minska risken för återfall eller extra ansträngning. Att känna till potentiella orsaker till svallande och diskbråck kan också hjälpa människor att undvika aktiviteter som skulle kunna hota deras spinal hälsa.

Begreppen "utbuktande skiva" och "diskbråck används ofta omväxlande. I båda fallen är det tillstånd som kännetecknas av ett problem med svampiga skivor som fungerar som stötdämpare mellan ryggkotorna. Normalt är de skivor i linje med ryggraden, men ibland jellylike vätskan i skivor trycker mot ytterväggarna från insidan, vilket gör en skiva för att bukta ut mellan två ryggkotor. Detta villkor är ibland tillsammans med betydande smärta, eftersom utbuktningen skivan kan börja trycka på nerverna i ryggraden. När det gäller diskbråck, delar upp ytterhöljet på skivan faktiskt, vilket gör att vätskan från att läcka.

Ålder är en av de främsta orsakerna till utbuktande skivor. Eftersom människor ålder, vävnader förlorar elasticitet, och denna förlust kan orsaka svåra ytterkuvertet på skivan för att försvaga, vilket gör att vätskan att bukta ut. Utbuktande skivor som kommer med åldern kan också åtföljas av degenerativa tillstånd som osteoporos, som försvagar ryggraden, vilket gör det mer mottagliga för att utveckla utbuktande skivor.

Risken att utveckla en utbuktande skiva kan ökas genom att röka, enligt vissa undersökningar och högre individer tycks också vara mer benägna att utbuktande skivor. Vikten är också en faktor, med människor med tjockare naturligtvis att sätta mer press på deras skivor. Personer med ansträngande jobb är också mer benägna att utveckla utbuktande skivor, speciellt om de gör en hel del tunga lyft eller om det böjs.

Sila kan orsaka en sönderriven annulus, riva det yttre lagret på skivan och vilket kan göra att bukta ut. Spinal trauma och degenerativa sjukdomar kan också leda till ett utbuktande skiva. Men utveckla många människor utbuktningen skivor och är helt ovetande om det i ett tidigt skede, tills bula sticker ut tillräckligt för att börja sätta press på nerverna. Smärta från ett utbuktande skiva kan också avfärdas som smärta från allmän spinal stam, vilket är en anledning till att det är en bra idé att söka läkare vid ihållande ryggsmärta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.