Har 12 Steg Grupper verkligen fungerar?

effektivitet 12 steg grupper varierar mycket och beror på så många faktorer att det är svårt att studera 12 steg grupper vetenskapligt och korrekt. Uppenbarligen har dessa grupper arbeta för vissa människor, eller skulle de inte vara så populära, men också misslyckas för ett stort antal andra, av olika skäl. I slutändan, ansluta en 12 steg grupp bör övervägas endast en aspekt av behandlingen, för att uppmuntra människor att använda så mycket resurser som möjligt när de försöker klara av ett problem lik narkotikamissbruk, codependency, alkoholism eller spelberoende.

Anonyma Alkoholister (AA) var den första 12 steg grupp, och 1939, den ursprungliga tolv stegen publicerades, vilket ledde människor att anpassa dem till andra former av missbruk också. Sedan 1939 har mycket stora antal människor "arbetade de 12 stegen" som rör sig genom processen med en stödjande grupp. Medlemskap i en 12 steg grupp kräver regelbunden närvaro vid möten, val av en personlig sponsor för att bistå i processen, och en tro på andliga principer i 12 steg.

I studier av 12 steg grupper, forskarna står inför flera problem att utvärdera effektivitet. Den första är att studera ämnen som är självvald, snarare än slumpmässigt, och många av dem uppenbarligen gå med sådana grupper, eftersom de erkänner ett problem och vill arbeta med det. En kontrollgrupp är inte heller möjligt med en 12 steg grupp, vilket gör det svårt att skapa en grundval för jämförelser, och forskare också inse att ett antal faktorer som kan påverka någons tillfrisknande från beroende, från genetisk benägenhet för socialt tryck.

långtidsstudier på 12 steg grupper, har forskare funnit att cirka 95% procent av deltagarna lämnar under det första året. Efter det första året, engagemang bland de resterande fem procent tenderar att vara mycket starkare, och de tester sjunker kraftigt. För de bland dessa fem procent, uppenbarligen 12 steg grupper verkligen fungerar. Men den framgångsrika jämföras med andra metoder för behandling av narkotikaberoende, så det har föreslagits att 12 steg grupper är varken mer eller mindre effektivt än andra återhämtningsprogram.

I slutändan, 12 steg grupper lika effektiv som deras deltagare vill det. För vissa människor, de tillvägagångssätt en 12 steg group helt enkelt inte fungerar och deltagande i sådana program kommer be om begränsad benefit, although annan behandling programs kan vara mycket effektivt. För andra är den andliga metoden och fokusera på grupptillskott idealisk, och de kan göra mycket bra i 12 steg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.