Vilka uppgifter som en Coroner?

En Rättsläkaren är en tjänsteman som är ordförande hanteringen av döda kroppar. I olika länder, är innebörden av kontoret olika, och obducenten har olika ansvarsområden och befogenheter. I de flesta fall hanterar coronern administrativa uppgifter som hänför sig till den avlidne, såsom insamling av organ, identifiera dem och fastställa dödsorsaken, beviljande uppgrävning förfrågningar, vittnar i domstol och en överlåtelse av organ för att deras familjer. I de flesta fall fungerar en obducenten som en medicinsk examinator, som utför en obduktion av kroppen för att fastställa hur och när personen dog. I andra länder är coronern faktiskt en tjänsteman vid domstolen som förvaltar UTREDNING eller domstol undersökning i döden.

För en obducenten som fungerar som en medicinsk examinator, som är den mest vanligt exempel, måste alla dödsfall rapporteras till coronern, som kommer att undersöka döden om den är misstänkt. I allmänhet, alla dödsfall som sker utanför ett sjukhus anses misstänkt. En Rättsläkaren eller företrädare för obducenten kontor plockar upp avlidna djur från den plats där de upptäcks och föra dem tillbaka till rättsläkarens kontor för undersökning. Rättsläkaren bestämmer tid och dödsorsak, och utfärdar en formell dödsbevis och obduktion rapport. Om dödsfallet visar sig vara ett mord, kommer den information som samlats in av rättsläkarens tjäna som bevis i målet.

När en coronern fungerar som en domstol officer, han eller hon förespråkar en domstol som avgör dödsorsaken och vilka åtgärder som bör vidtas, om något. Vid förhandlingen kommer bevisning att presenteras av en medicinsk examinator, tillsammans med vittnen och andra relevanta talare. Den UTREDNING försök att avgöra vem den avlidne var, hur han eller hon dog, eller om bedrägeri var inblandad. Om UTREDNING beslutar att död var ett mord, andra rättsvårdande tjänstemän ta över, inleda en undersökning för att spåra mördaren. I England, på grund av en ålderdomlig lagstiftning, hanterar coronern också rapporter om skatt, fastställa vem som belöningen för skatten går till, eftersom alla funna skatt hör, vid rätt till kronan.

Utbildning för att bli en coronern har olika krav beroende på var han eller hon tjänar. Om en Rättsläkaren fungerar som en domstol officer, kvalifikationer som jurist kan komma att krävas. En Rättsläkaren som arbetar som medicinsk examinator måste gå i läkarutbildningen. Annan kompletterande utbildning kan krävas, och utbildningen kan vara olika för coronern assistenter som är utbildade för att samla in och behandla uppgifter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.