Vilka typer av förmaksflimmer?

flimmer, även kallad hjärtarytmi , är ett naturligt förekommande fenomen i hjärtat som kan vara ett allvarligt tillstånd. Under förmaksflimmer slår hjärtat oregelbundet och snabbt, med osynkroniserad sammandragningar. En förmaksflimmer faller under en av två kategorier: en förmaksflimmer eller en ventrikelflimmer .

Patienter med förmaksflimmer upplever skick under hela sin livstid, men det kan behandlas med antikoagulantia läkemedel. Andra behandlingar kan omfatta kirurgi och elektriska elkonvertering. Tillståndet påverkar särskilt förmaken , som är de två övre kammare i hjärtat. Med förmaksflimmer, är de elektriska impulser som normalt skickar signaler till hjärtat oorganiserad. Detta leder till oregelbunden hjärtrytm personen erfarenheter.

Förmaksflimmer är vanligare hos äldre, men det kan inträffa i alla åldrar. Dessutom är det möjligt för en person att växla mellan att ha en normal hjärtrytm och uppleva förmaksflimmer. Det vanligtvis inga symptom i samband med förmaksflimmer, även om en person kan uppleva bröstsmärta, svimning, hjärtklappning, och i mer extrema fall, hjärtsvikt. En person som upplever förmaksflimmer är också mer sannolikt att uppleva blodproppar, vilket kan ta sig till hjärnan och hjärtat.

Hjärtstillestånd orsakas av ventrikelflimmer. Oavsett vad det leder till eller vad det beror på, ventrikelflimmer är en allvarlig sjukdom som snabbt kan leda till döden om situationen inte vändas genom en process som kallas defibrillering . Av denna anledning är ventrikelflimmer betraktas som en medicinsk nödsituation.

En person som lider av ventrikelflimmer har hjärta muskler som inte kan samordna sig med de stora kammare, eller ventriklar , i hjärtat. Detta gör att kammarens muskler att rycka och att ingå avtal på ett ovanligt sätt. Som en följd av detta pump ventriklar inte blod i artärerna. Om den inte behandlas, kommer att hjärtat slutar att fungera helt. I själva verket, det tar bara några sekunder för patientens blod för att stoppa cirkulerande, vilket gör att puls, andning och blodtryck för att stoppa.

För det mesta sker ventrikelflimmer i hjärtan som är sjuka. Samtidigt kan det uppstå i hjärtan som ser ut att vara friska och starka. Av dessa skäl, forskare är fortfarande osäker på den exakta orsaken till ohälsan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.