Vilka funktioner blod?

funktioner blod är många, men kan i huvudsak delas upp i två undergrupper. Blodet transporterar saker till olika vävnader i kroppen, och det tar bort saker från vävnader i kroppen. Det kan vara enklast att tänka på blod som en oändlig serie av pendeltåg bilar eller tåg som färdas genom en ofantlig linjenätet. I den bemärkelsen är "bilar" hela tiden antingen levererar behövs element eller bära bort saker som produceras av kroppen.

Som ett administrativt system, det finns många funktioner blod. Viktiga bland dessa är att leverera syre till alla vävnader, eftersom ingen del av kroppen överlever utan en jämn tillförsel av syre. Ändå är detta inte det enda på "lätt järnvägssystem som får levereras. Andra saker som färdas i blodet innehåller hormoner, näringsämnen, temperatur element reglera, och olika former av näring (mineraler, vitaminer, et cetera).

Vissa typer av blodkroppar gå till handling om kroppen behöver det, och detta är en av de viktigaste funktionerna av blod. Om bakterier kommer in i kroppen, vita blodkroppar kommer att bekämpa det. En skada kräver celler och material för att hjälpa levra blod. Dessa celler är inte från resten av blod och ständigt reser med den. Om man tittar på en klippa blödning, kan människor inte se celler som olika, men under ett mikroskop, är det lätt att se det finns många faktorer som utgör blodet. Genom alla dessa faktorer som reser tillsammans, de är redo att arbeta i den nödvändiga sätt när så krävs, och dessa extra "som behövs" funktioner kan kallas särskilda leveranser och bygger på individuella kroppsliga förhållanden.

Det är således klart att en av de funktioner som av blod är att jobba som ett administrativt system, men transportnät har en annan viktig uppgift. Det måste också kunna rensa bort saker som kroppen producerar eller inte behöver. Olika typer av avfall transporteras bort med blod och kan slutligen utsöndras från kroppen eller omvandlas genom kemiska processer. Blodet måste också bli av med överskott av koldioxid så att blodet behålla en normal pH-balans.

När de funktioner av blod misstänks vara otillräcklig eller onormala, kan en sak läkarna göra är att genomföra en fullständig blodstatus (CBC) test eller andra medicinska tester för att avgöra effekten av bilar och nätet. Läkare kan till exempel titta på vener och artärer för att se om förträngning skapar problem med "bilar" resa. Alternativt kan de titta på själva blodet för att kontrollera det för brister. Eftersom så mycket av det organ att göra är helt beroende av denna viktiga transportsystemet kan problem med det bli mycket viktig och kräver omedelbar reparation eller medicinsk behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.