Vilka är riskerna med att Bow Legs?

utseende böja benen är mycket vanligt i de flesta spädbarn, spädbarn och barn. Lyckligtvis, bör detta inte ett bekymmer, eftersom villkoret är en del av en normal tillväxt mönster. Vid den tidpunkt då barnet har uppnått tre eller fyra år, skall den böjda ben har försvunnit.

I ett barn med båge ben, när fotlederna vidrör, knän bo isär. Detta villkor är vanligast fram till en ålder av tre år gamla. När barnet börjar gå, bågen ben utseende skulle börja försvinna.

kobenthet är nästa steg i normal tillväxt för barn. När benen börjar räta runt tre års ålder, kobenthet kan förekomma. Detta är också en normal företeelse och kan pågå till runt en ålder av sju år gammal.

Det kan finnas vissa avvikelser i tillväxten processen att slå knän och ben bugar. Om det finns farhågor för att knäets vinkel är alltför stora, kan en läkare kontrollera på ett enkelt mätsystem. Dessutom bör om det finns alltför knä vinkel i kombination med smärta, sedan en läkare rådfrågas.

Om en förälder är orolig böja ben eller kobenthet han eller hon bör föra en mätning diagram. Föra register över barnets längd, vikt och knä avstånd kan vara till hjälp. Mätning av avstånd mellan knäna under en tid kommer att ge en uppfattning om barnets tillväxtmönster.

Det finns vissa infektioner och sjukdomar som kan orsaka böja benen. Rakitis är en väl känd orsak till båge ben, men det är inte lika vanligt en sjukdom som det en gång var. Andra orsaker kan vara ett skelett infektion eller tumörer, som endast kan diagnostiseras av en läkare.

Om barnet har buga ben efter tre års ålder, då en läkare bör konsulteras. Bow ben efter denna ålder anses vara oregelbundna. En läkare kommer att börja göra bedömningar, och röntgen av skelettet kommer att vidtas för att säkerställa eventuella problem. Kirurgi är det enda sättet att rätta till en onormal knä vinkel, men kirurgi bör inte försöka innan barnet har fyllt tio år. Detta gör att den normala utvecklingen av fören benen att kobenthet mönster förekommer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.