Varför är handtvätt viktigt?

Handtvätt är viktigt eftersom det är den första försvarslinjen mot skadliga bakterier som gör att människor blir sjuka. Tvätta händerna håller bakterier sprids från person till person. Bakterier sprids genom en mängd olika sätt, om folk inte göra det till en vana att tvätta händerna.

tvätta händerna är ett viktigt sätt att förhindra spridning av sjukdomen. Denna praxis kan kampen mot en vanlig förkylning, infektiös diarré, hjärnhinneinflammation, hepatit A, influensa, och bronkiolit. Människor bör tvätta händerna efter att ha använt toaletten, före mat och matlagning en måltid, ändra barnets blöja, ta ut soporna, kommer i kontakt med en annan persons kroppsvätskor, och efter rengöring av hemmet. De bör också tvätta händerna efter att ha rört ett djur också. När en person hostar, nyser eller snyter sig, ska han tvätta händerna för att undvika att överföra bakterier till andra.

Det är också viktigt att tvätta händerna före och efter en tendens att en person som är sjuk. Vara ännu mer vaksamma, tvätta händerna före och efter att besöka en sjuk vän. Glöm inte att tvätta händerna efter att ha spenderat tid utanför promenader med hunden, som arbetar på gården, eller göra något annat utanför verksamheten.

Det är även viktigt att tvätta händerna efter beröring pengar, eftersom pengar hanteras av många människor som kanske inte har ett gott handtvätt vanor. Bakterier kan dröja på pennor, dörrhandtag, telefoner, datorns tangentbord, och alla andra föremål att folk rör på regelbunden basis. Handtvätt antalet ett försvar mot de sjukdomar som orsakar mikrober som finns i allas omgivning.

Handtvätt måste göras på rätt sätt för att vara till nytta. Till exempel måste händerna tvättas i varmt vatten med tvål för att döda bakterier. Händerna bör lathered i minst 15 till 20 sekunder, med tillämpning av tvål till områden mellan fingrarna och under naglarna utöver fram-och baksidan av händerna. Dessa är de platser där bakterier vill dölja, och därför är det viktigt att inte glömma bort dem.

Var noga med att tvätta handlederna också. Efter en grundlig skura händerna, skölj och torka dem med en ren handduk. Använd en ren pappershandduk för att stänga av kranen.

Barn lär sig vikten av att tvätta händerna genom att titta på sina föräldrar och vårdgivare praktiken viktiga vana. Föräldrar bör lära barnen det korrekta sättet att tvätta händerna för att hjälpa dem att undvika sjukdomar som orsakas av underlåtenhet att tvätta händerna ordentligt. Genom att träna bra handtvätt vanor kan man undvika onödiga resor till läkare på grund av sjukdomar som hade kunnat undvikas genom att helt enkelt ta en stund för att tvätta händerna med varmt tvålvatten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.