Vad var specialområde beställa 15?

specialområde Beställ 15 var faktiskt en rad särskilda fält som utfärdats den 16 januari 1865, under en enda numerisk beteckning. Dessa fält order avsätta en stor sträng av Atlantkusten i söder för den exklusiva lösning av frigivna slavar, inrättades en administratör för omfördelning av mark och uppmuntrade frigivna slavar ansluta sig till unionen armén. Även specialområde Beställ 15 varade inte länge, eftersom det upphävdes i höstas av president Andrew Johnson efter mordet på Abraham Lincoln, många anser det vara en milstolpe i amerikansk historia, och det är ofta används som ett prejudikat i domstol ärenden som avser gottgörelse för ättlingar till slavar.

Dessa fält order utfärdades av general William Tecumseh Sherman efter möte med 20 framträdande svart religiösa ledare i Savannah, Georgia. Specialområde Beställ 15 var ett svar på ett mycket verkligt problem, frågan om vad man ska göra med de otaliga fria slavar i den amerikanska södern. Många av dessa personer hade anslutit Shermans mars till havet, och han kunde inte ta hand om dem och osäker på vad man ska göra med dem. Specialområde Beställ 15 inrättades en metod för att hantera frigivna slavar samtidigt straffa söder.

Under särskild Field Order 15, den mark mellan Charleston och Saint John's River i Florida konfiskerades för 30 miles (48 kilometer) inåt landet, och brutit sig in 40 tunnland paket. Svart familjer hade rätt till ett paket vardera. Därefter General Sherman beordrade armén att lånet mulor till de anhöriga att arbeta marken, vilket leder till en utbredd användning av uttrycket "40 tunnland och en mula" i den amerikanska södern. Naturligtvis var detta land redan ägs och bebos främst av ris odlare, men Sherman planerade att utvisa dem för att ge plats för vidarebosättning.

specialområde Beställ 15 Dessutom anges att brigadgeneral Rufus Saxon skulle administrera planen, som behandlar de berörda olika frågor, allt från att konfiskera mark för att skapa nya handlingar för svarta jordägare. Denna serie av fältet order var bara en bland många för att hantera de negativa problem i samband med återuppbyggnad, som amerikanerna försökte bygga ett land sönderslitet av inbördeskrig.

Hade specialområde Beställ 15 kvar i praktiken, det skulle verkligen ha varit en radikal arv. Tanken på att konfiskera och omfördela mark skulle låta misstänkt likt kommunism till de flesta moderna amerikaner, även i samband med reparationer, och karaktären av denna region i USA skulle utan tvekan vara påtagligt annorlunda. Som det är nu har flera personer försökt att stämma den amerikanska regeringen om gottgörelse i samband med slaveriet, med argumentet att specialområde Beställ 15 anges en god tro i skadestånd för den del av regeringen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.