Vad ska jag göra för en Abscess?

en böld kan uppstå på någon del av kroppen, eller kan uppstå internt. Detta är särskilt fallet med de vitala organ, särskilt den reproduktiva körtlar av kvinnor. Man kan märka smärta i området runt livmodern eller äggstockar, vilket tyder på förekomsten av en abscess eller cysta.

Alla bölder är resultatet av bakterier samlas i en "ficka" av kroppen. Kroppen svarar med att avskärma insamling av pus, så att den är förseglad från kroppen. Kan dock en abscess avlopp eller brista skapa infektion i blodet.

Det första målet vid behandling av en abscess är att kontakta läkare. Även en hud abscess kan leda till blodförgiftning när bölden spricker. De flesta abscesser måste behandlas med antibiotika för att helt lösa.

Det är naturligtvis ganska svårt att behandla en böld inuti kroppen. Tillämpa en värmedyna över en abscessed äggstocken kan ge viss tröst. Men normalt, antibiotika och smärtstillande är den föreskrivna behandlingen.

oftast de med en böld på huden har andra behandlingsalternativ i kombination med tar orala antibiotika. Vissa behandlingar kan minska tiden en abscess kvar på huden och kan även bidra till att minska smärtan.

En av guldmyntfoten rekommendationer för behandling av en hud abscess skall tillämpas varma komprimerar till platsen för 10-15 minuter fyra gånger om dagen. Läkare föreslår att du använder kranvatten på en disktrasa som är så hett som man kan tolerera. Ibland kranvatten värme kan vara för höga, och det kan inte känna att händerna som om vattnet är för varmt.

Om man är osäker på värmen i tyg, tillämpa varm tvättlapp till ett mer känsligt område som en underarm. Om det känns för varm, gäller inte det till böld. En abscess behöver inte vara komplicerad av bränd hud vävnader. Samt anser att vrida ner värmen på varmvattenberedaren för att undvika att bränna sig själv i framtiden.

Hot komprimerar låta bölden för att lösa tidigare, och avlopp tidigare. De kan också ge smärtlindring. Även en liten böld på huden kan vara ganska smärtsamt.

Om bölden är belägen på en lem, eller händer eller fötter, anser att upphöja denna del när det går. Detta kan också hjälpa till att lösa abscess tidigare. Det kan också hjälpa till att hålla bölden från svullnader.

Om man behandlar abscess med en kompress, sprängfylld, vara säker på att tvätta händerna noggrant. Vad bra, tvätta området runt huden att rensa upp alla pus. När bölden spricker det kan sprida bakterier till andra hudceller.

När man är på en behandlingskur av antibiotika, och abscess verkar bli värre, eller längre, kontakta läkare igen. I vissa fall, en starkare antibiotika kan krävas för att förstöra bakterier. Observera också skyltar för större infektion som en betydande ökning av smärta, eller rött streck som finns på huden som ser ut att skjuta ut från abscess. Dessa kan indikera resistenta infektioner.

Att inte behandla en böld kan orsaka betydande vävnadsskador, inklusive kallbrand. Om en abscess börjar lukta illa, eller om vävnaden som omger abscess verkar vara svullnad betydligt, kontakta läkare omedelbart. Vissa bakterier är mer svårbehandlad och kan motivera intravenös (iv) antibiotika.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.