Vad är pulmonell hypertension?

Pulmonell hypertoni är en form av högt blodtryck som har att göra med blodflödet genom lungorna och höger sida av hjärtat. Även hypertoni i allmänhet har att göra med blodflödet genom alla artärsystem av kroppen från den vänstra sidan av hjärtat finns pulmonell hypertension när det finns ett problem med blodflödet genom lungorna artärer och kapillärer i lungorna . Generellt finns det någon typ av blockering eller kollaps av arteriella systemet i lungorna som leder till utvecklingen av denna typ av hypertoni.

Det är möjligt för pulmonell hypertension att vara närvarande under ett antal år innan tillståndet blir uppenbar. Många av symptomen kan vara knappt märkbara i början. Som tillstånd försämras, symtomen blir mer märkbar och börja påverka livskvaliteten. Medan symtomen varierar något i typ och svårighetsgrad, det finns en kärngrupp av varningsskyltar som bör tas på största allvar.

Vanliga symptom för pulmonell hypertension center runt en minskad kapacitet och energi nivå. Patienten kan börja andfådd när du deltar i ljuset motion. Perioder av trötthet kan börja komma till synes utan anledning. Läppar och hud kan börja ta en något blå nyans. Svimning eller yrsel är vanligt med pulmonell hypertension, såsom obehag i bröstet och ökad puls medan en stillasittande läge.

Lyckligtvis är diagnostisering pulmonell hypertension relativt lätt att utföra. Vanliga metoder är att använda ett ultraljud eller en rättighet hjärta kateter. En magnetisk resonanstomografi (MRT) undersökning kan också hjälpa till att isolera sjukdomen. Som dator tekniken fortsätter att utvecklas, användningen av icke-invasiva metoder för att diagnostisera pulmonell hypertension har blivit vanligare.

Processen för diagnos innefattar klassificera vilken typ av pulmonell hypertension som finns. Om symtomen endast är närvarande om de bedriver någon typ av verksamhet är villkoret anses vara typ II. När symptomen är närvarande även när individen vilar, det är förstås som typ IV pulmonell hypertension.

Vissa former av pulmonell hypertension kan behandlas med användning av receptbelagda läkemedel och livsstilsförändringar som inkluderar en hälsosammare kost och någon form av motion som är i linje med den typ av pulmonell hypertension som finns . I vissa fall kan operation behövas för att rensa blockeringar. Transplantationskirurgin används ibland i de allvarligaste fallen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.