Vad är positionell Plagiocephaly?

Varje förälder vill att sitt barn vara friska och perfekta. Många föräldrar är chockad över att se sitt barn med en till synes deformerade eller konformade huvudet direkt efter födseln, på grund av klämma genom förlossningskanalen. Lyckligtvis löser denna typ av deformation sig inom sex veckor efter födseln. Positionella plagiocephaly, även känd som tillplattat huvud , uppstår när barnets huvud utvecklar en plan yta på ena sidan eller på baksidan av huvudet. Håret kan vara tunnare på den tillplattade område, kan öronen verkar vara sneda, och pannan kan buktar lite.

Även om detta låter som en skrämmande diagnos är positionella plagiocephaly inte något att vara alltför bekymrad över. De allra flesta barn med platt huvud sluta med nästan perfekt formade huvuden med de rätta medicinska ingrepp, vanligtvis i första födelsedag. På grund av ett barns snabb utveckling och växande hjärna måste skallben vara mjuk och bredbar. Den mjuka karaktären av skallen gör det möjligt att forma mot hårdare yta, vilket resulterar i flacka områden.

Det finns två typer av positionsdata plagiocephaly: positionella brachycephaly, där bakhuvudet är platt och huvudet är brett och kort, och positionella scaphocephaly, där huvudet är smal och lång. Den senare typen är ofta ett resultat av ett barn att vara i sätesbjudning läge i livmodern.

Det finns fyra huvudsakliga sätt på vilket ett barn utvecklas positionsdata plagiocephaly. Den första sker i livmodern och kallas i livmodern tvång . Barnets skalle blir platta i ett område på grund av påtryckningar från moderns bäcken eller revben, eller från andra barn om det finns flera barn. Barnet får trycka mot hans eller hennes syskon i deras trånga.

Det andra sättet ett barn utvecklas positionsdata är plagiocephaly prematuritet. Preemies är ofta för svaga för att hålla eller flytta runt för mycket, så de ligger i en position under lång tid. Utöver detta, deras skallar är ännu mjukare än full födda barn, vilket gör dem ännu mer mottagliga för positionsdata plagiocephaly.

Muscular torticollis är en annan orsak till positionell plagiocephaly. I dessa fall ett barnets nackmuskler är antingen underutvecklade eller för kort, vilket resulterar i huvudet vänder sig till en sida övervägande. En baby med torticollis gynnar en sida av huvudet över de andra, vilket resulterade i platt huvud eftersom huvudet vilar på ena sidan. Denna typ av positionell plagiocephaly måste ta itu med fastställande av torticollis första, oftast med sjukgymnastik övningar.

Den vanligaste orsaken till positionell plagiocephaly är barnets ställning när du sover eller vilar. Gungor, spjälsängar, barnvagnar, dörrvakter och playpens kan alla spela en roll i positionella plagiocephaly, och om ett barn tillbringar mycket tid i någon av dessa utan en förändring i läge, kan skallen bli tillplattad. En ökning av positionsdata plagiocephaly är en olycklig bieffekt av American Academy of Pediatrics "1992 kampanjen Tillbaka till Sleep , som uppmuntrat föräldrar att placera sina barn på ryggen för att sova i hopp om att minska plötslig spädbarnsdöd (SIDS). Även om kampanjen har varit enormt framgångsrik, en studie som ägde rum 1992 till 1994 visade att fall med positionsdata plagiocephaly ökat sex gånger, vilket resulterar i 33 fall av varje 10. 000 spädbarn. Eftersom SIDS är en mycket större oro än positionella plagiocephaly, läkare fortsätter att rekommendera tillbaka sova.

Din barnläkare kan ha möjlighet att bedöma och diagnostisera positionella plagiocephaly utan en x-ray, men en röntgen kan utesluta craniosynostosis, en allvarligare rubbning som skallben smälter samman för tidigt, vilket resulterar i en onormal skallen form. Om din läkare anser att fallet med positionsdata plagiocephaly är mild, han eller hon kan rekommendera ompositionering, ett miljöombyte så att bebisen kommer att fokusera i en annan riktning, och mer "mage tid. " Tummy tid är absolut nödvändigt att ett barns utveckling, både fysiskt och mentalt.

Om ditt barns positionella plagiocephaly är mer allvarligt, en egen hjälm eller ett band kan föreskrivas. Dessa är gjutna för att passa ditt barns specifika behov och justeras regelbundet för att uppmuntra skallen att utveckla mer korrekt. Denna typ av behandling som är mest effektiva på fyra till sex månader åringar. Den mjuka tryck försiktigt igen figurer ditt barns huvud utan invasiva och svår operation. Kirurgi är en ovanligare behandling som kan utföras för att rätta till en särskilt allvarlig eller envisa fall av positionsdata plagiocephaly.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.