Vad är några Mouth sjukdomar?

Det finns ett antal gemensamma mun sjukdomar som påverkar människor på olika punkter i sitt liv. Av denna anledning är det viktigt att sköta om din tandhälsa genom tandborstning och tandtråd regelbundet och genom att besöka en tandläkare regelbundet. Sjukdomar som hand-fot klövsjuka, trast och gingivit måste alla behandlas skyndsamt.

Hand-fot klövsjuka ses oftast spädbarn och barn. Symtom är blåsor i munnen, ont i halsen, feber och aptitlöshet. Denna gemensamma klövsjuka presenteras också som ett utslag på handflatorna och fotsulorna. Viruset sprids från person till person och frekvent handtvätt är en bra strategi för att hålla risken för spridning av den.

Eftersom hand-fot-och klövsjuka är ett virus, finns ingen specifik behandling förpliktas att behandla detta exempel på gemensamma mun sjukdomar. Specifika symtom kan behandlas, dock. Paracetamol eller ibuprofen kan användas för att minska feber och behandla smärta orsakad av munnen sår. Det är viktigt för den person som diagnostiserats med hand-fot klövsjuka att dricka mycket vätska för att undvika att bli uttorkad.

Ett annat exempel på gemensamma mun sjukdomar är trast. Detta är ett muntligt svampinfektion som påverkar barn och vuxna. Jäst är normalt finns i en persons mun och om nivåerna är på en normal nivå, är detta inte en anledning till oro. Men när individens motståndskraft mot infektioner är låg, kan nivån på jäst komma ur balans, och orsaka en infektion.

Thrush ser ut som vita skador på tungan och i munnen. Vävnaden under de lesioner visas rött och min blöda. Din läkare eller tandläkare kan diagnostisera ett fall av svampinfektion och rekommendera behandlingsalternativ. När spädbarn har torsk, för det mesta ingen särskild behandling är nödvändig och infektionen försvinner av sig själv. Hos vuxna kan en särskild munvatten eller sugtabletter med anti-svamp egenskaper beställas.

Gingivit är ännu ett exempel på gemensamma mun sjukdomar. Detta är orsaken till att tandköttet svälla. Blödning efter tandborstning kan vara ett tecken på tandköttsinflammation, men det finns andra faktorer som min öka din risk att utveckla sjukdomen. Tobaksbruk, dåliga kostvanor, missbruk, och de hormonella förändringar närvarande under graviditet har samband med tandköttsinflammation.

Om gingivit är inte behandlas kan det leda till tandlossning, vilket är en mer allvarlig klövsjuka. Det är en bra idé att sköta om din tandhälsa genom att praktisera god munhygien. Uppsök läkare om du märker något som inte verkar normala, och vara på utkik efter symptomen på dessa gemensamma mun sjukdomar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.