Vad är några Ankle övningar?

Alla som deltar i idrottare vet att ankeln, tillsammans med knäet, är ett potentiellt svag länk i den mänskliga kroppen. Benen i fotleden är relativt känsliga att med kroppens fulla vikt, och det finns ofta en stor del av vridmoment som tillämpas på dessa ben när deras ägare är plantering en fot eller byta riktning snabbt. Bara om någon aktiv person har utsatts för en ankel vrickning någon gång, och förmodligen fler än en.

På grund av vristen är viktbärande funktion är långsamma vristen personskadorna ofta att läka. Lyckligtvis finns det ett antal ankel övningar som inte bara kan hjälpa vristen återhämta sig från en vrickning eller avbrott, men stärka en sund vristen att skydda sig mot sådana skador. De flesta av dem kan göras hemma, utan nödvändig utrustning.

Nyckeln till en hälsosam fotled är förmågan att projicera ett brett utbud av rörelse. Därför många fotled övningar är mer isometriska än aerob, med att skjuta vristen mot ett fast föremål med foten i olika positioner. Resistance band är också användbara för att ge motstånd som behövs för att stärka rörelseomfång.

Din säng kan vara för "utrustning" som behövs för ännu en nyttig övning. Ligga plant med dina fötter och vrister hängande utanför slutet av sängen. Först, vrid och försiktigt rotera dina fötter och vrister. Flytta sedan dina fötter i cirklar. Dessa fotled övningar kommer att hjälpa med potentiella fot och fotled skador.

Andra fotled övningar kan göras från en stol. Vrid långsamt din vänstra fot inåt och håll denna position sex sekunder, vrid sedan foten utåt för en liknande period. Upprepa sex gånger, till slut la små fotled för att öka motståndet. En av de vanligaste fotleden övningar är den enkla tå höjning. Stående, stiga upp på tå, så att hälen är i luften och sedan upprepa detta så många gånger som verkar bekvämt.

Förutom att utnyttja de muskler som omger utsatta fotleder, dessa övningar också att öka blodflödet till nedre extremiteterna. Det är alltid bäst att rådgöra med en sjukgymnast när de försöker komma tillbaka från en allvarlig fotled vrickning. Annars riskerar du att komma in en lång och smärtsam cykel av skador och åter skador som kommer att hålla dig från tennis eller basketplanen en mycket längre tid än mer skonsam rehabilitering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.