Vad är multipel systematrofi?

multipel systematrofi är en övergripande term som används för att beskriva tre olika störningar i det autonoma och centrala nervsystemet. Var och en av sjukdomarna som multipel systematrofi spektrum är progressiva, och de flesta patienter har en förväntad livslängd på tio år eller mindre efter diagnos. De sjukdomar är dubbelt så vanligt hos män som de är med kvinnor och är vanligast diagnostiserade i åldrarna över 50 år.

Oavsett form av multipel systematrofi en person erfarenheter, det finns flera symptom som ofta upplevs. Ett symptom på multipel systematrofi är en överdrivet blodtrycksfall när man ställer sig. Detta kan leda till en känsla av yrsel och kan även orsaka tillfälliga strömavbrott. Detta symptom kallas ortostatisk hypotension eller postural hypotension .

En person med multipel systematrofi kan också uppleva en allmän förlust av koordination och balans. Han eller hon kan ha svårt med att svälja och andas och kan få rigiditet och stelhet. Dessutom kan en person med multipel systematrofi erfarenhet dimsyn, urin svårigheter och förstoppning. Hos män, kan impotens vara ett annat symtom på multipel systematrofi. Majoriteten av tålamod utvecklar också demens under de senare stadierna av sjukdomen.

Det finns ingen känd metod för behandling av multipel systematrofi. Snarare kan endast symtomen behandlas. Levodopa, som utvecklats för personer med Parkinsons sjukdom, kan medföra en viss lättnad av flera symptom system atrofi. Den degeneration, dock inte påverkas av medicinering.

antikolinerga läkemedel och dopamin kan användas för att lindra spasmer och vissa läkemedel kan användas för att öka patientens blodtryck. För personer med andningssvårigheter eller problem att svälja, en andning tub eller artificiell utfodring rör kan användas. För impotens, kan manliga patienter ta droger eller har penis implantat.

Naturlig behandling av multipel systematrofi är också bra för att behandla dess symptom. Kostförändringar kan hjälpa till med förstoppning. Motion och sträcker sig kan förbättra eller bibehålla patientens muskelstyrka och rörelseomfång.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.