Vad är manuell lymfdränage?

Manuell lymfdränage är en typ av karosseri som är avsedd att främja det fria flödet av lymfa genom kroppen. Det används särskilt vid behandling av lymfödem, ett tillstånd som kännetecknas av vätskeansamling på strategiska platser i kroppen, och en del människor tror också att manuellt lymfdränage avgiftar och främjar allmänna hälsa och välbefinnande. En läkare bör konsulteras innan en tid för manuell lymfdränage, eftersom denna typ av massage kan vara kontraindicerad för vissa sjukdomstillstånd sätt, särskilt cancer.

I en manuell lymfdränage session använder terapeuten en mängd olika massage drag att försiktigt stimulera lymfsystemet, vanligtvis arbetar med en naken och draperade klient, men kunderna kan också bära underkläder, om de känner sig mer bekväma att sätt. Om kunden har lymphadema kommer fokus att ligga på den drabbade regionen, utan hela kroppen kommer att behandlas så att cirkulationen ökar. Särskild uppmärksamhet ofta betalas till lymfkörtlarna, med massageterapeut letar efter tidiga tecken på blockering.

Kunderna uppmanas att dricka vatten före och efter manuell lymfdränage, och människor bör vara medveten om att många människor känner behov av att kissa under och efter manuell lymfdränage, som överflödig vätska behandlas av njurarna. Om en klient behöver kissa under en session, kan en mantel sätt så att kunden kan använda toaletten.

Denna typ av massage är mycket mild, vilket gör den lämplig för människor i alla åldrar. Den utvecklades på 1930-talet av Dr Emil Vodder, en europeisk terapeut som arbetade med spa patienter. Han märkte att många patienter med återkommande bihåleinflammationer och infektioner hade förstorade lymfkörtlar, och en teori om att manuellt lymfdränage kan användas för att hjälpa rensa ut det lymfatiska systemet och för att uppmuntra det lymfatiska systemet rinna mer effektivt i framtiden.

Förutom att personer med cancer, bör personer med cellulit, feber och någon typ av infektion avstå från manuell lymfdränage. Massagen kan orsaka smittämnet att sprida sig i kroppen, vilket kan skapa skadliga komplikationer. Manuell lymfdränage kan också kontraindicerat för andra medicinska tillstånd, vilket gör en läkare konsultera en bra idé. Medicinska tillstånd bör också lämnas till massageterapeut, så att han eller hon kan avgöra om någon är en bra kandidat för denna massage teknik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.