Vad är konjugerad linolsyra?

konjugerad linolsyra är en term som används för att beskriva en grupp av isomerer av linolsyra. Linolsyra är en fleromättad omega-6 fettsyror finns i många vegetabiliska oljor.

konjugerad linolsyra har visats i ett flertal studier att vara en stark cancer slåss agent, och även stöd i minskningen av fett i överviktiga. Konjugerad linolsyra har också hänföras till den ökade insulinnivåer hos diabetiker, ökad metabolism, lägre kolesterol, minskar allergier och hjälpa immunförsvaret. Det verkar som om nästan varje månad en ny studie släpps visar ännu en positiv effekt av konjugerad linolsyra, vilket många att märka en underbar drog.

konjugerad linolsyra finns i animaliska livsmedel, inklusive mjölk och kött. Olika kött har högre halt av konjugerad linolsyra, och det verkar gräs nötboskap har en mycket större mängd konjugerad linolsyra än spannmål matad nötkreatur. Av denna anledning, många peka på gräs nötkreatur och får som den bästa källan för konjugerad linolsyra.

konjugerad linolsyra är inte alls avsedd att vara en diet mirakelmedicin, men tillsammans med diet och regelbunden motion har visat sig ha en betydande effekt. Konjugerad linolsyra förstör inte fett eller remsor det från kroppen, men det verkar sluta fettceller från att växa så snabbt som de annars skulle. I grund och botten hjälper konjugerad linolsyra den glukos vi äter går till muskelceller snabbt och mer effektivt. Det innebär att glukos inte går att mata fettceller, och i stället bidrar till muskelceller bygga upp och växa. Slutresultatet är att mindre fett utvecklas i hela kroppen, medan muskel växer i snabbare takt.

Modern mat bearbetningsteknik band mest konjugerad linolsyra från maten vi äter och de flesta människor i den moderna världen med en betydande brist. Dessutom, de typer av livsmedel som har höga halter av konjugerad linolsyra är också hög i andra saker-exempelvis fett och kolesterol-gör sammanslagningen högst på dessa livsmedel ett mindre än idealisk lösning. Av detta skäl rekommenderar många dietister att komplettera sin kost med konjugerad linolsyra piller, snarare än att öka sitt intag av rött kött och mejeriprodukter.

konjugerad linolsyra tillägg finns i de flesta hälso-mataffärerna eller där kosttillskott säljs. De flesta tester rekommenderar en daglig dos av 3400mg av konjugerad linolsyra att hjälpa till att minska kroppsfett och tillväxt av muskler.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.