Vad är integration Body Myosit?

integration kropp myosit är en degenerativ sjukdom som orsakar inflammation och försvagning av muskelvävnad. Sjukdomen kan vara ärftlig eller sporadiska, vilket betyder att den kan föras vidare genetiskt och presentera tidigt i livet, eller visas oväntat i åldrarna över 50 år. Muskelfibrer en tendens att försämras under månader eller år och leder ofta till svårigheter står, går, gripa objekt och svälja. Det finns inget botemedel eller tillförlitlig medicinsk behandling för myosit integration kroppen, men regelbunden fysisk terapi sessioner kan lindra symtomen och fördröja utvecklingen av muskelproblem.

Orsakerna till myosit integration kropp är inte helt klarlagda, men medicinska forskare tror att sjukdomen kan vara resultatet av en onormal immunsystemet på ett retrovirus. Forskning tyder på att inflammation och svaghet i första hand orsakas av oregelbundna T-celler, specialiserade vita blodkroppar som är viktiga i kampen bort virus. I en person med myosit integration kroppen är T-celler klonad i stora mängder och av misstag angriper friska muskelfibrer.

En person med integration kropp myosit vanligtvis erfarenheter tilltagande muskelsvaghet i många delar av kroppen, speciellt händerna , underarmar, ben och hals. Försvagade muskler kan göra det svårt att greppa föremål med fingrarna och kontroll i benen vid gång. När sjukdomen påverkar hals och ansikte, har folk problem med att svälja mat och talar tydligt. Som tillstånd försämras, många människor inte kan röra sig utan hjälp av en rullator eller en rullstol. Muskelsvaghet ofta åtföljs av konstant trist värk och ibland skarp smärta.

Läkare brukar diagnostisera villkoret genom att utföra fysiska undersökningar, med magnetisk resonanstomografi (MRT) skanningar av muskler, och extrahera prover av muskelvävnad för laboratorieanalys analys. En läkare kommer att leta efter tecken på inflammation och degeneration i MRI och muskler resultat biopsi. Kliniska laboratorium specialister räkna antalet T-celler i vävnadsprov för att utesluta andra orsaker till muskelbesvär.

Det finns inget känt botemedel för myosit integration kroppen, och läkarna kan inte allmänt behandla tillståndet med läkemedel eller hormonbehandling. De flesta patienter som får diagnosen sjukdomen är planerade för fysisk sessioner rehabilitering behandling med professionella utbildare. Sjukgymnasterna kan hjälpa människor att stärka sina ben och muskler armen genom anpassad träning och rutiner tyngdlyftning. Dessutom utbildare lära patienter hur man kan minska riskerna för fall och andra olyckor genom att montera dem med rollatorer eller förslag de har tagit sig in i särskilt boende.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.