Vad är hjärt-kärlforskning?

Kardiovaskulär forskning är forskning som fokuserar på hjärtat och dess allmänna hälsa. Eftersom att hjärtat är så komplext och det finns så många aspekter i ämnet, det finns många olika forskningsområden inom det huvudsakliga ämnet. Kardiovaskulär forskning skulle kunna fokusera på den totala hjärthälsa, som handlar om hjärtinfarkt, hur hjärtat reagerar under träning och annat hjärta hälsofrågor.

Det huvudsakliga målet i kardiovaskulär forskning är att förlänga hjärtat och hålla den frisk. Mycket av framsteg dragit fördel av i dag är kopplade till forskning. Detta omfattar åtgärder som vidtas före och efter en hjärtattack. Det omfattar förebyggande av sådana situationer och rehabilitering efteråt.

Det finns ett antal viktiga komponenter till kardiovaskulär forskning och de flesta är liknande för andra typer av vetenskaplig forskning. Först måste forskarna undersöka orsaken till problem. Hjärtat, om det inte fungerar, oftast har ett skäl till detta. Detta har lett till erkännandet, under årens lopp, att kolesterol är dåligt, till exempel.

När denna är klar är nästa steg att utvärdera effektiva metoder för att hantera problemet. Detta är sannolikt en av de längsta stegen i processen, särskilt om frågan är en helt ny en eller presenterar ett antal olika komplikationer. När det gäller kolesterol, till exempel var människor berättade helt enkelt att titta på sin kost och motionera mera. En särskild hjärt-träning kan ha ens påståtts. Nu, tillsammans med höra dessa saker, kan de ges ett läkemedel särskilt utformat för att sänka kolesterolhalten och förebygga framtida hjärtinfarkt.

Efter en testperiod, innebär nästa steg i hjärt forskarutbildningen. Vetenskapliga uppsatser skall publiceras i vetenskapliga tidskrifter. När detta sker kommer det sannolikt att en längre insats för att utbilda allmänheten om problemet. Om problemet anses vara tillräckligt viktiga, ens regeringen kan hjälpa till med utbildning processen genom olika offentliga hälso-organ och initiativ.

Ett av de mest spännande områden för kardiovaskulär forskning på senare år har varit i området för stamceller och bygga ett helt nytt hjärta. I själva verket har forskare vid University of Minnesota kunnat bygga en råtta hjärta med hjälp av stamceller och andra typer av teknik. Om överföras kan denna typ av forskning hjälpa människor i behov av ett nytt hjärta. För närvarande transplanterade organ från andra ansikte avslag frågor i en människokropp. Att bygga ett nytt hjärta med patientens egen genetiska kod skulle kunna lösa detta problem och leda till en bättre livskvalitet totalt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.