Vad är heterotop ossifikation?

heterotop ossifikation hänvisar till tillväxten av benmaterial i den mjuka vävnader i kroppen, inklusive muskler, senor och ramp. Svårighetsgraden av de villkor varierar, vissa patienter har endast små knölar av överskjutande ben som konstateras på röntgen, medan andra drabbas av svår och försvagande smärta. Orsaken till heterotop benbildning är inte helt klarlagt, och den mest effektiva behandlingen för tillståndet är aggressiv kirurgi, även om vissa läkare har haft framgång med strålning.

"heterotop" huvudsakligen betyder "fel ställe", medan " förbening "syftar på benbildning. Ursprungligen var heterotop ossifikation grupperas under rubriken "ossificans myosit," tillsammans med ett urval av liknande villkor. Denna term är inte längre används ofta i förhållande till heterotop benbildning, eftersom problemet inte är begränsat till musklerna. Ett närliggande tillstånd, ossifying fibromyopathy, vanligtvis inskränker sig till det fibrös vävnad i kroppen, medan periarticular förbening kan hittas i området kring lederna.

Undersökning om heterotop benbildning har föreslagit att det kan kopplas till skador på ryggmärgen, tillsammans med neurologiska tillstånd. Det verkar som blandade signaler i kroppen stimulera normalt vilande osteoprogenitor celler, vilket får dem att börja växa ben. När dessa celler i den mjuka vävnader i kroppen, resulterar det i heterotop benbildning. Villkoret ofta förekommer i form av periarticular benbildning, särskilt runt den plats höften skador.

När heterotop ossifikation orsakas av trauma eller en skada, är det känt som heterotop ossifikation traumatica, medan ett fall med känd orsak kallas "atraumatica. "Heterotop benbildning är också känt att slå amputerade, särskilt de som har upplevt våld eller traumatiska amputationer som offer för minor. I amputerade, kan tillståndet leda till allvarliga problem, som kirurger kanske måste amputera en del av den återstående delen att behandla tillståndet, vilket gör amputation ännu allvarligare.

Även om inte sig smärtsamt av naturen kan heterotop ossifikation bli smärtsamt. Svåra fall kan begränsa patientens rörlighet, eller orsaka inre blåmärken och skador. Vanligtvis kommer antiinflammatoriska och smärtstillande förskrivas till att graden av mjuk vävnad svullnad ner och lindra smärta i samband med tillståndet. Om det blir tydligt att heterotop ossifikation breder ut sig, kommer patienten att behöva genomgå en operation för att ta bort den felande benmaterial, i hopp om att ta bort oseriösa osteoprogenitor celler. I vissa fall kan kirurger har för att ersätta en hel gemensamt, om ny benbildning har omgett eller skadat gemensamma alltför omfattande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.