Vad är ett framfall hemorrhoid?

En framfall hemorrhoid är en hemorrhoid inne i anus som har drivit ut, vanligtvis som ett resultat av filterduk på toaletten. Framfall av hemorrojder kan ta olika former, och ibland kan de kräva läkarvård. Men ofta kan de hanteras hemma. Många människor upplever hemorrojder någon gång under sitt liv, och hembehandling kan lösa symtomen och öka komforten för patienten medan hemorrojder läka naturligt.

Hemorrojder är små fickor av svullna hud och nerver orsakad av inflammation i venerna i och runt anus. Eftersom venerna bli inflammerad, svullnar de, och området blir irriterade. Låg nivå hemorrojder inte kan märkas, men om de blir stora eller börja framfall kan patienten drabbas av blödningar runt ändtarmsöppningen utöver smärta, särskilt när du använder badrummet. Snabb behandling kan ge inflammation ner snabbt och minska mer smärtsymtom.

I vissa fall dyker en framfall hemorrhoid ut ur anus medan någon sila på toaletten, och dras in när någon är gjort. I andra fall kan manuellt behöva trycka hemorrhoid tillbaka in i anus efter det stack. Med en svår framfall hemorrhoid, även manuellt tryck kommer inte att trycka svällde vävnaden på plats. Detta kan vara farligt, eftersom det kan resultera i en strangulated hemorrhoid, en hemorrhoid som skurits av från sin blodtillförsel.

Behandlingar för framfall av hemorrojder kan omfatta åtgärder för vård i hemmet som att äta en kost som minskar förstoppning, blötläggning området kring anus i varmt vatten med en anordning som en SITTBAD, och tillämpa komprimerar till området. Skonsam rengöring med Blodstillande kan också bidra till att minska den inflammation i tillägg till att minska risken för infektion. Tillämpningar av hemorrhoid grädde eller smörjmedel som vaselin kan också hjälpa till att lösa ett framfall hemorrhoid innan det blir stort.

Om dessa åtgärder inte fungerar, kirurgi på den inre hemorrhoid kan krävas. De hemorrhoid kan avlägsnas kirurgiskt eller med hjälp av en laser, eller en läkare kan använda en teknik som kallas gummiband ligering att svälta den hemorrhoid av blod så att det sjunker. Kirurgi är ett lämpligt alternativ när patienten börjar uppleva svårigheter är i smärta, eller det finns en rädsla att framfall hemorrhoid är eller kan bli strangulated, varvid det bör tas bort innan vävnad döden inträder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.